Aktuellt

    Alla är inte välkomna tillbaka hem

    28.11.2014

    Marja Kartila

    Från Europa har tusentals frivilliga åkt till Syriens och Iraks krigsområden för att strida. Företeelsen är inte ny i sig, men någon lika omfattande ström av krigare förekommer inte någon annanstans i vår samtidshistoria. I EU:s medlemsländer är det särskilt det terrorhot som de radikaliserade personerna som återvänder hem från konfliktområdena utgör som väcker oro, skriver specialsakkuniga Marja Kartila.

Mera

Månadens fråga

Allan Rosas

Vi frågar varje månad opinionsbildare och sakkunniga om aktuella EU-frågor. Den här gången frågade vi Allan Rosas, som är domare vid EU-domstolen, om det finns för mycket regler i EU?

Basfakta om EU

Interaktiivinen kartta_kuva_sv

Söker du information om EU-länderna, euroländerna eller bara om hur den Europeiska unionen fungerar? Här finner du basfakta om EU.

För lärare och studerande

Söker du information i komprimerad form om EU? Europainformationens PowerPoint-presentationer kan vara till nytta också för andra än lärare.

Fråga om EU!

Eurooppatiedotus. Kuva: Vexi Savijoki

 Vi svarar och vid behov hjälper till att hitta rätt informationskälla inom tre vardagar. 

eposteuropainformationen@formin.fiDe obligatoriska uppgifterna är markerade med *.


1) Meddelande *


2) E-post *Senaste publikation

EU i korthet -kansi_200

EU i korthet

Vad är Europeiska unionen och vad omfattar den? Vad gör EU? Vad har vi för nytta av att vara EU-medborgare? Den uppdaterade broschyren EU i korthet sammanfattar basfakta om unionen och dess verksamhet.

Alla publikationer

Ulkoministeriön verkkosivut
EU-edustuston verkkosivu