Ajankohtaista

    Britannia ja EU: Osa 5

    1.7.2016

    Britannia ja EU: Osa 3

    Britannian entisen pääministerin Harold Wilsonin mukaan "viikko on politiikassa pitkä aika". Tällä hetkellä se tuntuu lähes ikuisuudelta. Tavallisesti pääministerin ilmoitus aikomuksestaan jättää tehtävänsä olisi herättänyt merkittävää ja pitkäaikaista huomiota kansainvälisessä mediassa. Sitten torstain 23.6., jolloin yli 17 miljoona ihmistä tuki Britannian lähtöä EU:sta, on tapahtunut niin paljon, että David Cameronin eroilmoitus on jäänyt muiden, sitäkin mullistavampien tapahtumien varjoon.

Lisää
Jukka Snell

Kuukauden kysymys

Kysymme kuukausittain ajankohtaisista EU-asioista päättäjiltä ja asiantuntijoilta. Tällä kertaa kysyimme professori Jukka Snelliltä: Millaisia ovat Britannian EU-kansanäänestyksen oikeudelliset ulottuvuudet?

Perustietoa EU:sta

Interaktiivinen kartta

Etsitkö tietoa EU-maista, euromaista tai vaikkapa siitä miten Euroopan unioni toimii? Tästä osiosta löydät EU-perustietoa.

Opettajille ja opiskelijoille

Etsitkö tiivistettyä EU-tietoa?

Eurooppatiedotuksen PowerPoint-esityksistä on hyötyä muillekin kuin opettajille. Kokeilethan myös Eurooppatiedotuksen EU-kuvavisaa!

Kysy EU:sta!

Eurooppatiedotus. Kuva: Vexi Savijoki

kirjekuorieurooppatiedotus@formin.fi
Vastaamme ja tarvittaessa ohjaamme oikealle tiedonlähteelle kolmen arkipäivän kuluessa.Pakolliset tiedot on merkitty *:llä.


1) Viesti *


2) Sähköpostiosoite *Uusin julkaisu

EU lyhyesti_Eurooppatiedotus

EU lyhyesti

EU lyhyesti on julkaisu, jonka avulla EU:n perusasiat on helppo ottaa haltuun. Se on suunniteltu ennen kaikkea oppitunneilla käytettäväksi, mutta sopii kaikille, jotka haluavat päivittää EU-perustietonsa.

Kaikki julkaisut

Tapahtumat

Tapahtuma

Tulevia Eurooppatiedotuksen ja eri kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedotustuella toteutettavia tilaisuuksia

13.7. Pori: Ulkoministeriön päivä SuomiAreenassa

27.-30.10. Helsinki: Eurooppatiedotus Helsingin kirjamessuilla

Kaikki tapahtumat

Ulkoministeriön verkkosivut  EU-edustuston verkkosivu