Eurooppatiedotus

Eurooppatiedotus

Ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen toiminta uudistui alkuvuodesta 2013. Eurooppatiedotus toimii Helsingistä, ulkoministeriöstä käsin kuuden tiedottajan ja toimituspäällikön voimin. Lisäksi yksi tiedottaja työskentelee Rovaniemellä, Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa.

Uudistuneessa Eurooppatiedotuksen ja kansalaisviestinnän yksikössä työskentelee kaikkiaan 12 työntekijää.

Eurooppatiedotus. Kuva: Vexi Savijoki

Eurooppatiedotuksen tehtävänä on hoitaa kansalaistiedotusta molemmilla kotimaisilla kielillä EU-asioista, joilla on vaikutusta suomalaisiin. Eurooppatiedotus palvelee luotettavana, suomalaisena EU-tiedonlähteenä ja edistää keskustelua EU-asioista sekä tuottaa aineistoa ja vastaa EU-kysymyksiin. Eurooppatiedotus palvelee kaikkia kansalaisia, erityisesti huomioidaan opettajat, opiskelijat ja toimittajat.

Eurooppatiedotus myöntää vuosittain kansalaisjärjestöille valtionavustusta kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen.

Eurooppatiedotus tekee yhteistyötä maakunnallisten, alueellisten ja paikallisten toimijoiden kanssa EU-asioiden kansalaisviestinnässä. Eurooppatiedotus toimii koko maassa järjestämällä seminaareja ja keskustelutilaisuuksia sekä osallistumalla messuille ja EU-aiheisiin tapahtumiin.

Oppilaitokset ja koulut ovat tärkeitä yhteistyökumppaneitamme. Tuotamme monipuolista aineistoa ja koulutamme opettajia EU-asioissa. Esimerkiksi suositut kalvosarjamme ja tietovisailupelit löytyvät  verkkosivuiltamme.

Pyrimme lisäksi tarjoamaan mahdollisuuksia koulujen yhteisluennoille EU:sta, esimerkiksi keräämällä useammat luokat yhteen luentoa varten. Kehitämme jatkuvasti yhteistyötämme oppilaitosten ja koulujen kanssa niiden tarpeiden mukaan. Otamme mielellään palautetta vastaan.

Tuotamme EU-aiheisia, maksuttomia julkaisuja, joita voi lukea aiempaa laajemmin myös sähköisinä versioina verkossa, ja julkaisujamme voi tilata verkkosivuilla olevalla lomakkeella. EU-aineistoa on vastaisuudessakin saatavilla maakuntien pääkirjastoista.

EU-tietopalvelumme  pyrkii vastaamaan vuorokauden sisällä kansalaisten EU-kysymyksiin  puhelimitse, sähköpostitse tai kotisivujemme kautta. Tehostamme myös tietopalveluamme verkossa.  

Otamme vastaan kysymyksiä ja palautetta Facebookissa ja Twitterissä, joissa voi helposti seurata uutisointiamme. Sosiaalinen media on vahvasti mukana tilaisuuksissamme, joissa Twitter on oivallinen kanava esittää kysymyksiä ja kommentteja päivänpolttavista EU-asioista.

Uutiskirje ilmestyy kerran kuukaudessa. Uutiskirje näkyy verkkosivuillamme, ja sen voi tilata sähköpostiin.

Uusi palvelunumeromme on 0295 3500 10.

Ota yhteyttä, kun haluat kysyä tai keskustella EU-asioista!

 

Päivitetty 6.2.2013