Tapahtuma 9.11.2021 9:00-10:30

Vahvempi EU globaalisti – Eurooppa olemme me -kiertue Helsingissä

Kuva:

Ulkoministeri Pekka Haavisto kutsuu sinut keskustelutilaisuuteen kertomaan näkemyksesi EU:sta globaalina toimijana, osana Eurooppa olemme me-kiertuetta. Millainen arvojohtaja EU:n pitäisi olla tulevaisuudessa? Millaisia haasteita ilmastonmuutos ja kiristyvä suurvaltapolitiikka asettavat EU:lle? Kuinka EU voi kehittää kriisinhallinnan valmiuksiaan? Tarvitaanko EU:lta vahvempia toimia globaalien haasteiden ratkaisemiseksi?

Näihin ja moneen muuhun kysymykseen haetaan tilaisuudessa vastauksia, kun ulkoministeri Haaviston kanssa keskusteluun osallistuvat Tyyne Karjalainen Ulkopoliittisesta instituutista sekä Inka Sylgren HYY:n hallituksesta. Tilaisuuden keskustelua moderoi toimittaja Nina Rahkola.

Kannustamme ihmisiä osallistumaan keskusteluun ja esittämään näkemyksiään Euroopan tulevaisuudesta myös tapahtuman teeman ulkopuolelta.

Voit osallistua keskusteluun paikan päällä Helsingin yliopiston Tiedekulmassa tai voit seurata ja kommentoida keskustelua etänä suoratoiston välityksellä. Julkaisemme tapahtuman suoratoistolinkin Facebook-tapahtumassa ennen tilaisuutta.

Linkki Facebook-tapahtumaan

Linkki tapahtuman suoratoistosivulle

Aika: tiistai 09.11. kello 09.00-10.30.
Paikka: Helsingin yliopiston Tiedekulman päälava Stage, Yliopistonkatu 4, Helsinki, sisäänkäynti Fabianinkadun puoleisesta sisäänkäynnistä tai Yliopistonkadun ja Fabianinkadun kulmauksen ovesta (esteetön sisäänkäynti).

Tapahtuma on kaikille avoin, mutta pyydämme paikan päälle tulevilta ei-sitovaa ilmoittautumista, jotta osaamme hieman ennakoida osallistujamäärää. Tapahtumaan saapuvien tulee varautua mahdolliseen turvallisuustarkistukseen.

Voit ilmoittautua paikan päälle tilaisuuteen tämän linkin kautta

Ohjelma

09.00 – 09.30 Kahvitarjoilu
09.30 – 10.30 Tilaisuuden keskusteluosuus
-Tilaisuuden avaus, ulkoministeri Pekka Haavisto
-Paneelikeskustelu: ”Vahvempi EU globaalisti”. Keskustelussa mukana ministerin kanssa Ulkopoliittisen instituutin tutkija Tyyne Karjalainen ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Inka Sylgren. Keskustelua moderoi toimittaja Nina Rahkola.
-Yleisöllä on koko ajan mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentoida, paikan päällä ja etänä.

Eurooppa olemme me -kiertueella kuullaan kansalaisten toiveita Euroopan unionista

Tiedekulmassa järjestettävä tilaisuus on osa Eurooppa olemme me –ministerikiertuetta, jossa ministerit kiertävät syksyn ja talven aikana ympäri Suomea kuulemassa suomalaisten toiveita EU:n kehittämisestä.
Kiertue on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia, jonka tavoitteena on kerätä laajasti EU-maiden kansalaisten näkemyksiä Euroopan tulevaisuudesta. Keskusteluissa esiin nousseet asiat kirjataan tulevaisuuskonferenssin verkkofoorumiin, ja suomalaisministerit vievät suomalaisten viestejä tulevaisuuskonferenssin EU-tason täysistuntoihin.

Jokainen voi vapaasti jakaa ajatuksiaan myös tulevaisuuskonferenssin kaikille avoimeen verkkofoorumiin. Verkkofoorumin kautta haetaan kansalaisten näkemyksiä esimerkiksi arvoista, ilmastonmuutoksesta, turvallisuudesta, taloudesta, terveydestä ja koulutuksesta. Sosiaalisessa mediassa voit seurata keskustelua tunnisteella

  • Tapahtuma: Keskustelutilaisuus
  • Ajankohta: 9.11.2021 9:00-10:30
  • Paikka: Yliopistonkatu 4, Helsinki, Helsingin yliopiston Tiedekulman päälava Stage