Back to School – tutustu Eurooppatiedotuksen päivitettyihin materiaaleihin
Eurooppatiedotuksen suosituimpia EU-aiheisia materiaaleja on päivitetty. Uudistetut versiot ovat saatavilla EU-perusteoksesta, EU lyhyesti -esitteestä, Euroopan kartasta sekä suosituista kirjanmerkeistä. Myös verkossa pelattavia EU-pelejä on päivitetty. Lisäksi Eurooppatiedotuksen Youtubesta löytyy EU-lain synnystä kertova uusi video, joka sopii hyvin esimerkiksi opetuskäyttöön.
EU-pelit vievät matkalle Jusun ja Emman kanssa
Eurooppatiedotuksen EU-aiheisissa peleissä pelaajan tehtävänä on auttaa kahta kaverusta, Jusua ja Emmaa, kertaamaan EU-faktoja Euroopan parlamentin kuulemista ja Brysselin-matkaa varten. Pelit on toteutettu suomalaisen koulutusteknologiayritys Seppo.io:n alustalle, ja ne ovat koulujen käytössä maksutta.
Parhaiten pelit sopivat toisen asteen opiskelijoille tai yläkoulussa käytettäviksi.
EU-pelistä on olemassa kaksi versiota, lyhyempi EU-peli ja pidempi versio EU-peli 2.0. Molemmat pelit ovat saatavilla suomeksi ja ruotsiksi. Lisätietoa ja ohjeita löydät verkkosivujemme Opetuksen tueksi -osiosta.
Päivitettyä EU-tietoa monenlaisissa muodoissa
Miten Suomesta tuli Euroopan unionin jäsen? Millaista valtaa on mepeillä? Onko subsidiariteettiperiaate jotain syötävää? Näihin ja lukuisiin muihin EU:n toimintaa koskeviin kysymyksiin löydät vastauksen Heli Satulin kirjoittamasta EU-perusteoksesta, jonka 3. uudistettu laitos ilmestyi joulukuussa 2023. Teos on saatavilla sähköisessä muodossa pdf:nä tai maksuttomana e-kirjana Ellibs-palvelussa.
EU-perusteostakin tiiviimmän katsauksen EU-aiheisiin tarjoilee vastikään päivitetty EU lyhyesti -esite. Kirjan tai esitteen väliin sopii hyvin kirjanmerkki, josta näkee EU-maiden jäsenmaat lippuineen. Euroopan kartalta puolestaan voit tarkistaa EU-maiden lisäksi muun muassa myös Euroopan maiden Nato- ja Schengen-jäsenyydet.
Tutustu julkaisuihin verkkosivuillamme
Voit tarkastella ja ladata julkaisuja verkkosivuiltamme. Kaikki julkaisumme ovat sekä suomeksi että ruotsiksi, ja niistä on saatavilla sähköinen versio (pdf, e-kirja tai molemmat). Suurinta osaa tuotteista on saatavilla myös fyysisinä kappaleina, ja postitamme niitä kotimaahan maksutta. Lisätiedot ja tilaukset osoitteesta eurooppatiedotus@gov.fi.
Videolla selvitetään EU-päätöksentekoa Suomessa
EU-lakien syntyhistoria on usein monivaiheinen. Mitä vaaditaan, jotta ratkaisua vaativasta ongelmasta päästään koko Euroopan laajuisiin toimenpiteisiin ja uuden EU-lain syntyyn?
Keväällä 2024 Tussitaikureiden kanssa yhteistyössä tuotetulla videolla avataan muun muassa Suomen EU-päätöksentekoa. Videon löydät Eurooppatiedotuksen Youtubesta.