Kuva:

Eurooppatiedotus palvelee luotettavana, suomalaisena EU-tiedonlähteenä ja edistää keskustelua EU-asioista. Eurooppatiedotus on osa ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän yksikköä.

Keitä me olemme?

Eurooppatiedotuksen tehtävänä on hoitaa kansalaistiedotusta molemmilla kotimaisilla kielillä EU-asioista, joilla on vaikutusta suomalaisiin. Eurooppatiedotus palvelee luotettavana, suomalaisena EU-tiedonlähteenä ja edistää keskustelua EU-asioista sekä tuottaa aineistoa ja vastaa EU-kysymyksiin. Eurooppatiedotus palvelee kaikkia kansalaisia erityisesti huomioiden opettajat, opiskelijat ja toimittajat.

Eurooppatiedotus myöntää vuosittain kansalaisjärjestöille valtionavustusta kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen.

Eurooppatiedotus tekee yhteistyötä maakunnallisten, alueellisten ja paikallisten toimijoiden kanssa EU-asioiden kansalaisviestinnässä. Eurooppatiedotus toimii koko maassa järjestämällä seminaareja ja keskustelutilaisuuksia sekä osallistumalla messuille ja EU-aiheisiin tapahtumiin.

Oppilaitokset ja koulut ovat tärkeitä yhteistyökumppaneitamme. Tuotamme monipuolista aineistoa ja koulutamme opettajia EU-asioissa.

Tuotamme EU-aiheisia, maksuttomia julkaisuja, joita voi lukea aiempaa laajemmin myös sähköisinä versioina verkossa. Julkaisujamme voi tilata verkkosivuilla olevalla lomakkeella. Toimitus kotimaahan on maksutonta.

Ota yhteyttä, kun haluat kysyä tai keskustella EU-asioista!

Yhteystiedot

Eurooppatiedotus on osa ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän yksikköä. Eurooppatiedotus toimii ulkoministeriön tiloissa Helsingin Katajanokalla.

Postiosoite

UM:n Eurooppatiedotus/VIE-10, PL 176, 00023 Valtioneuvosto

puh: 0295 16001 (Valtioneuvoston vaihde)

Sähköposti

eurooppatiedotus.um@gov.fi

Ministeriössä työskentelevien sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@gov.fi

Sirpa Nyberg

Yksikönpäällikkö

 

 

Henkilökuvassa tiedottaja Sara Haalahti.

 

Sara Haalahti
puh. 0295 350 089
Tiedottaja
Tapahtumat, valtionavut kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen, opettajayhteistyö, verkkokauppa