Kuva:

Eurooppatiedotus palvelee luotettavana, suomalaisena EU-tiedonlähteenä ja edistää keskustelua EU-asioista. Eurooppatiedotus on osa ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän yksikköä.

Keitä me olemme?

Eurooppatiedotuksen tehtävänä on hoitaa kansalaistiedotusta molemmilla kotimaisilla kielillä EU-asioista, joilla on vaikutusta suomalaisiin. Eurooppatiedotus palvelee luotettavana, suomalaisena EU-tiedonlähteenä ja edistää keskustelua EU-asioista sekä tuottaa aineistoa ja vastaa EU-kysymyksiin. Eurooppatiedotus palvelee kaikkia kansalaisia erityisesti huomioiden opettajat, opiskelijat ja toimittajat.

Eurooppatiedotus myöntää vuosittain kansalaisjärjestöille valtionavustusta kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen.

Eurooppatiedotus tekee yhteistyötä maakunnallisten, alueellisten ja paikallisten toimijoiden kanssa EU-asioiden kansalaisviestinnässä. Eurooppatiedotus toimii koko maassa järjestämällä seminaareja ja keskustelutilaisuuksia sekä osallistumalla messuille ja EU-aiheisiin tapahtumiin.

Oppilaitokset ja koulut ovat tärkeitä yhteistyökumppaneitamme. Tuotamme monipuolista aineistoa ja koulutamme opettajia EU-asioissa.

Tuotamme EU-aiheisia, maksuttomia julkaisuja, joita voi lukea aiempaa laajemmin myös sähköisinä versioina verkossa. Julkaisujamme voi tilata verkkosivuilla olevalla lomakkeella. Toimitus kotimaahan on maksutonta.

Otamme vastaan kysymyksiä ja palautetta myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Sosiaalinen media on vahvasti mukana tilaisuuksissamme, joissa Twitter on oivallinen kanava esittää kysymyksiä ja kommentteja päivänpolttavista EU-asioista.

Ota yhteyttä, kun haluat kysyä tai keskustella EU-asioista!

Yhteystiedot

Eurooppatiedotus on osa ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän yksikköä. Eurooppatiedotus toimii ulkoministeriön tiloissa Helsingin Katajanokalla.

Postiosoite

UM:n Eurooppatiedotus/VIE-10, PL 176, 00023 Valtioneuvosto

puh: 0295 16001 (Valtioneuvoston vaihde)

Sähköposti

eurooppatiedotus@formin.fi

Ministeriössä työskentelevien sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@formin.fi

Skandinaaviset merkit korvataan seuraavasti: ä=a, ö=o, å=a

 

 

 

Anu Pulkkinen
puh. 0295 351 356
Yksikönpäällikkö

 

 

 

 

Henkilökuvassa tiedottaja Sara Haalahti.

 

Sara Haalahti
puh. 0295 350 089
Tiedottaja
Tapahtumat, valtionavut kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen, opettajayhteistyö, verkkokauppa

 

 

Henkilökuvassa viestintäsuunnittelija Anna Romo.


Anna Romo

puh. 0295 350 240
Viestintäsuunnittelija
Verkkoviestintä ja sosiaalinen media

 

 

 

 

Akseli Nurminen
puh. 0295 350 635
Tiedotusavustaja

 

 

 

 

Saku Pesonen
puh. 0295 350 407
Konsultti
Eurooppa olemme me -kiertueen järjestelyt