Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste koskee eurooppatiedotus.fi-sivustoa.

Vaatimusten täyttäminen

Eurooppatiedotuksen verkkosivusto täyttää Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 vaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

Ulkopuolinen asiantuntijaorganisaation on tehnyt sivustolle saavutettavuusarvioinnin.  Arviossa esiin tulleet puutteet ja kehittämiskohteet saavutettavuuteen on korjattu tai niitä ollaan parhaillaan korjaamassa.

Ei-saavutettavan sisällön listausta kootaan parhaillaan ja se päivitetään tehtyjen korjausten perusteella tälle sivulle niin pian kuin mahdollista.

Nykyisellä sivustolla on saavutettavuuspuutteita mm. linkkien merkinnöissä, joidenkin elementtien kontrasteissa, infografiikoissa, pdf-tiedostoissa sekä Seppo-pelialustalla toteutetuissa EU-peleissä.

Yleiset haasteet liittyvät päävalikon käyttöön ruudunlukijalla ja näppäimistöllä, pelkän tekstin suurentamiseen, kuvien alt-teksteihin ja muiden yksittäisten elementtien toimintaan. Yksittäinen saavutettavuudeltaan haasteellinen sivu on EU karttasivu.

Pyydämme ottamaan yhteyttä jäljemmän Palaute ja yhteystiedot- kohdan mukaisesti, mikäli tarvitset jotakin sisältöä saavutettavassa muodossa ennen uuden version julkaisua.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Seloste on tehty 21.9.2020.

Seloste on koottu asiantuntija-arvion pohjalta. Arvion toteutti ulkoministeriön pyynnöstä ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio keväällä 2020. Arviossa esiin tulleet puutteet ja kehittämiskohteet saavutettavuuteen on korjattu tai korjataan ensi tilassa edellä mainitun mukaisesti.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen? Ilmoita siitä meille ja pyrimme korjaamaan ongelman ensi tilassa!

Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla. Kerro palautteessasi mitä sivustoa palautteesi koskee.

  • sähköpostilla: kirjaamo.vnk[at]gov.fi

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston saavutettavuusvaatimukset.fi-sivustolla kerrotaan, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto,
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö