Tillgänglighetsverktyg

Nyheter 29.5.2017

Europainformationens webbplats har förnyats

Förutom att uppdatera den visuella profilen har avsikten varit att göra det lättare hitta aktuell information och svar på frågor som intresserar användarna mest. Också mängden av information har minskats.

Läs mer

Nyheter

Finlands ordförandeskap i Arktiska rådet 2017–2019
Nyheter 4.5.2017

Finlands ordförandeskap i Arktiska rådet 2017–2019

I egenskap av ordförande i Arktiska rådet 2017–2019 betonar Finland vikten av att genomföra klimatavtalet från Paris och beakta FN:s mål för hållbar utveckling i samarbetet i den arktiska regionen. Under sitt ordförandeskap ska Finland stärka samarbetet och dess kontinuitet, också på högsta politiska nivå.

Frågor och svar om Storbritanniens utträde ur EU
Nyheter

Frågor och svar om Storbritanniens utträde ur EU

Den 29 mars lämnade Storbritannien in sin formella anmälan om utträde ur Europeiska unionen. I och med att anmälan lämnades in har landet två år på sig att förhandla med EU om villkoren för utträdet. Europeiska rådets ordförande Donald Tusk hade efter att anmälan lämnats in två dagar på sig att ge ett förslag till riktlinjer för rådet. Riktlinjerna ska godkännas enhälligt av alla medlemsländer utom Storbritannien i Europeiska rådet i slutet av april.

Läs fler nyheter

Kommande evenemang

10.-14.7. Björneborg: Utrikesministeriet på SuomiAreena

Fler evenemang

Europakarta

Karta över EU-länder

Europeiska unionen har utvidgats I flera omgångar. EU har nu 28 medlemsstater.

Klickbar EU-karta

Europa 2020

5G-nätets ibruktagande hjälper skapa över 2 miljoner arbetsplatser inom EU fram till år 2025.

Aktuellt

Månadens fråga

Att Storbritannien lämnar EU:s inre marknad skapar handelshinder och påverkar företagens verksamhet.   Företagsverksamhetens kostnader stiger och handeln mellan länderna minskar.

Läs mer

Videor

Arktiska variationer 4: Resor i naturens famn

Videon ”Resor i naturens famn” handlar om Korpihotelli, ett hotell inrymt i en gammal skola i byn Menesjärvi i Enare. Det är en plats dit människor reser från när och fjärran för att uppleva lugnet.

I videoserien Arktiska variationer tar vi en titt på den arktiska vardagen och Finlands arktiska kunnande. En bok av samma namn kom ut den hösten 2016.

Fler videor på vår YouTube-kanal

Följ oss