Uutinen 23.5.2002

Lipponen vetosi suuriin ruokavirastokiistassa

Pääministeri Paavo Lipponen (sd) toisti keskiviikkona Suomen pitävän kiinni hankkeesta saada EU:n elintarvikevirasto Helsinkiin. Lipponen vetosi suuriin jäsenmaihin, jotta ratkaisut tehtäisiin aiempien sopimusten mukaan. Asia nousi esille, kun Lipponen tapasi EU:n komission puheenjohtajan Romano Prodin Brysselissä.

Viime joulukuussa elintarvikevirastoa esitettiin Helsingille Laekenin huippukokouksessa, mutta Parman isännyyttä tukenut Italian pääministeri Silvio Berlusconi torjui ratkaisun.

Lipponen sanoi, että hän ei ole kuullut julkisuudessa esiintyneistä tiedoista, joiden mukaan Espanjan Barcelona olisi luopunut tavoittelemasta virastoa. Elintarvikeviraston isännyyttä tavoittelee lisäksi Ranskan Lille.

”Toivomme, että puheenjohtajamaa Espanja ottaisi laajan näkökulman ja tutkisi mahdollisuutta ratkaista ongelma jo Sevillassa”, Lipponen sanoi. (Etelä-Suomen Sanomat)