Uutinen 23.5.2002

Nuorisokonventin suomalaisjäsenet valittu

EU:n tulevaisuutta pohtivan konventin järjestämän nuorisokonventin suomalaisjäsenet on valittu. He ovat Satu Arsalo, Antti Hytti, Minna Miettinen, Anna Mikkola, Anna Pollari ja Olai Voionmaa. Nuorten konventti kokoontuu Brysselissä Euroopan parlamentin tiloissa 9. – 12. heinäkuuta.

Tulevaisuuskonventti päätti huhtikuun istunnossaan järjestää nuorisokonventin kuullakseen nuorten näkemyksiä Euroopan unionin tulevaisuudesta. Jokainen konventin jäsen ja varajäsen nimeää nuorisokonventtiin yhden edustajan. Yhteensä nuoria on kuusi kustakin EU:n jäsen- ja hakijavaltiosta. EU:n instituutiot ja konventin puheenjohtajisto valitsevat myös omat nuorisoedustajansa. Nuorisokonventissa on kaiken kaikkiaan 210 edustajaa, jotka ovat 18-25-vuotiaita.

Suomen konventtiedustajat valitsivat omat edustajansa yhteisesti. Suomea konventissa edustavat pääministerin edustaja Teija Tiilikainen ja varaedustaja Antti Peltomäki sekä eduskunnan nimeämät kansanedustajat Kimmo Kiljunen ja Matti Vanhanen ja heidän varaedustajansa Esko Helle ja Riitta Korhonen.

Lisätietoa nuorisokonventista on tulevaisuuskonventin sivuilla osoitteessa european-convention.eu.int/jeunesse_doc.asp?lang=FI.

Eduskunnan EU-tulevaisuussivut ovat osoitteessa www.eduskunta.fi/fakta/eu/eutuleva.htm

Lisätietoja: ylitarkastaja Lotta Lindegren, valtioneuvoston EU-sihteeristö, p. (09) 1602 2150 ja tiedottaja Tiina Kivisaari, eduskunta, p. (09) 432 2029