Uutinen 5.7.2002

Ulkomaankauppaministeri Jari Vilén vierailulle Romaniaan

EU:n laajentumisneuvotteluista hallituksessa vastaava ulkomaankauppaministeri Jari Vilén jatkaa työvierailujen sarjaa EU-liittymisneuvotteluja käyviin hakijamaihin.

Vilén vierailee 2.-3. heinäkuuta Bukarestissa. Vierailun tarkoituksena on keskustella ennen muuta EU-jäsenyysneuvottelujen edistymisestä ja Euroopan unionin tulevaisuudesta.

Ministeri Vilén tapaa vierailullaan Romanian EU-integraatioministeri Hildegard Puwakin, jonka kanssa käydään keskustelut Euroopan integraatioasioista sekä muita Romanian hallituksen jäseniä. Vierailun aikana keskustellaan myös matkailusta ja Suomen ja Romanian välisistä kaupallistaloudellisista kysymyksistä. Ministeri Vilén tapaa matkansa aikana myös pääministeri Adrian Nãstasen, ulkoministeri Mircea Geoanãn, turistiministeri Dan Matei Agathonin sekä muita Romanian hallituksen edustajia. Lisäksi ministeri Vilén tapaa suomalaisyritysten edustajia. Ministeri Vilén keskustelee vierailun aikana myös romanivähemmistön asemaan liittyvistä kysymyksistä. Ohjelmaan kuuluu myös Helsingin olympialaisia juhlistavan näyttelyn avaaminen.

Ministeri Vilén on kevään aikana vieraillut jo Virossa, Liettuassa, Latviassa ja Puolassa. Ensi viikolla vuorossa ovat Malta ja Kypros.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Paula Parviainen, gsm 040-571 9370 sekä lähetystöneuvos Tuula Yrjölä, gsm 040-551 3783.