Uutinen 9.7.2002

Ulkomaankauppaministeri Vilén vierailee Kyproksella ja Maltalla

EU:n laajentumisneuvotteluista hallituksessa vastaava ulkomaankauppaministeri Jari Vilén jatkaa työvierailujensa sarjaa EU-liittymisneuvotteluja käyviin hakijamaihin.

Ministeri Vilén vierailee Kyproksella 8.-9. heinäkuuta ja Maltalla 10. heinäkuuta. Vierailun tarkoituksena on keskustella ennen muuta EU-jäsenyysneuvottelujen edistymisestä ja Euroopan unionin tulevaisuudesta sekä EU-tiedotukseen ja kansanäänestykseen liittyvistä kysymyksistä. Kyproksella ministeri Vilén kuulee myös osapuolten näkemyksiä Kyproksen yhdistymistä koskevien poliittisten neuvottelujen nykytilanteesta.

Ministeri Vilén tapaa Kyproksella presidentti Glafkos Kleridesin ja ulkoministeri Ioannis Kassoulidesin. Hän käy keskusteluja Euroopan integraatioasioista vastaavan pääneuvottelijan ja maan entisen presidentin George Vassilioun kanssa. Suomen ja Kyproksen välisistä kaupallistaloudellisista kysymyksistä ja turismista Vilén keskustelee ulkomaankauppaministeri Nikos Rolandisin kanssa. Ministeri Vilén tapaa myös kyproksenturkkilaisen yhteisön johtajan Rauf Denktashin ja oppositiojohtaja Mehmet Ali Talaatin.

Maltalla Vilén tapaa presidentti Guido de Marcon, pääministeri Edward Fenech Adamin, ulkoministeri Joe Borgin ja talousministeri Josef Bonnicin. Lisäksi hän tapaa maan oppositiojohtaja Alfred Santin. Tapaamisissa keskustellaan Maltan EU-jäsenyysneuvottelutilanteesta ja maiden välisistä kahdenvälisistä kysymyksistä.

Ministeri Vilén on kevään ja kesän aikana vieraillut hakijamaista jo Virossa, Liettuassa, Latviassa, Puolassa ja Romaniassa.

Lisätietoja: virkamiessihteeri Arja Makkonen, gsm 040-757 8403