Uutinen 19.7.2002

Suomen kilpailukyky riippuu EU:n kilpailukyvyn kehittymisestä

Ulkomaankauppaministeri Jari Vilén (kok.) torjuu väittämät siitä, että Suomen mahdollinen jäsenyys sotilasliitto Natossa parantaisi Suomen kilpailukykyä.

Helsinki, 17. 7. (STT) Ulkomaankauppaministeri Jari Vilén (kok.) torjuu väittämät siitä, että Suomen mahdollinen jäsenyys sotilasliitto Natossa parantaisi Suomen kilpailukykyä. Sen sijaan Vilén pitää EU:n kehitystä ensisijaisena talouselämälle.

”Suomen taloudellisen kilpailukyvyn ja Nato-jäsenyyden välillä ei ole yhteyttä. Suomen kilpailukyky riippuu EU:n kilpailukyvyn kehittymisestä”, Vilén sanoo Väli-Suomen sanomalehdissä keskiviikkona julkaistussa haastattelussa.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan uusi johtaja Risto E.J. Penttilä arvioi viime viikolla, että Suomen liittyminen Natoon olisi myös talouselämän etu ja Suomen kilpailukyvyn kannalta tärkeä ratkaisu.

Vilén on kuitenkin eri mieltä. Hänen mukaansa turvallisuuspoliittisia ratkaisuja ei voida perustella vaikutuksilla talouselämän uskottavuuteen. Suomen nykyinen liittoutumattomuus palvelee Vilénin mielestä maata parhaiten.

Lisätietoja
Ministeri Vilénin haastattelu Pohjalaisessa
Ministeri Vilénin haastattelu Savon Sanomissa/Väli-Suomen sanomalehdissä