Uutinen 27.8.2002

Ulkoministeri Tuomioja Tallinnaan

Ulkoministeri Erkki Tuomioja matkustaa Tallinnaan maanantaina 26. elokuuta. Hän osallistuu pohjoismaiseen ulkoministerikokoukseen sekä Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkoministereiden yhteiskokoukseen. Pohjoismaiden ulkoministerit keskustelevat EU-ETA-yhteistyöstä sekä ajankohtaisista ulkopoliittisista kysymyksistä. Pohjoismaiden ja Baltian maiden ulkoministerikokouksessa käsitellään EU:n ja Naton laajentumista sekä alueellista yhteistyötä.

Tuomioja jää kokouksen jälkeen Tallinnaan lyhyelle työvierailulle. Hän tapaa tiistaina 27. elokuuta ulkoministeri Kristiina Ojulandin ja presidentti Arnold Rüütelin sekä esitelmöi Viron ulkopoliittisen instituutin järjestämässä tilaisuudessa aiheesta pienet maat ja globalisaation hallinta. Tuomioja palaa Helsinkiin tiistai-iltana.

Lisätietoja: erityisavustaja Tarja Kantola, puh. 040 545 1260, ja ulkoasiainsihteeri Sickan Park, puh. 040 551 6587