Uutinen 5.9.2002

Ulkomaankauppaministeri Jari Vilén vierailulle Sloveniaan

EU:n laajentumisneuvotteluista hallituksessa vastaava ulkomaankauppaministeri Jari Vilén jatkaa työvierailujen sarjaa EU-liittymisneuvotteluja käyviin hakijamaihin.

EU:n laajentumisneuvotteluista hallituksessa vastaava ulkomaankauppaministeri Jari Vilén jatkaa työvierailujen sarjaa EU-liittymisneuvotteluja käyviin hakijamaihin. Keskiviikkona 4. syyskuuta Vilén vierailee Ljubljanassa Sloveniassa. Vierailun tarkoituksena on keskustella EU-jäsenyysneuvottelujen edistymisestä ja Euroopan unionin tulevaisuudesta sekä EU-tiedotukseen ja kansanäänestykseen liittyvistä kysymyksistä.

Ministeri Vilénin isäntänä toimii Eurooppa-ministeri Janez Potocnik. Ministeri käy keskustelut kansalliskokouksen Eurooppa-asioiden komission puheenjohtajan Alojz Peterlen kanssa. Suomen ja Slovenian kaupallis-taloudellisista kysymyksistä ministeri keskustelee talousministeri Tea Petrinin kanssa.

Ministeri Vilén on kevään ja kesän aikana vieraillut jo Virossa, Liettuassa, Latviassa, Puolassa, Romaniassa, Maltalla, Kyproksella sekä Unkarissa.

Lisätietoja: erityisavustaja Ukko Metsola, gsm 040-751 5173