Uutinen 9.9.2002

Ulkoministeriö esittäytyy Ahvenanmaalla

Ulkoministeriö esittäytyy Ahvenanmaalla ulkoministeri Erkki Tuomiojan johdolla maakuntapäivien auditoriossa Maarianhaminassa sunnuntaina 8. syyskuuta klo 15-17.

Ulkoministeriö esittäytyy Ahvenanmaalla ulkoministeri Erkki Tuomiojan johdolla maakuntapäivien auditoriossa Maarianhaminassa sunnuntaina 8. syyskuuta klo 15-17. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ministeriö aloitti esittäytymiset maakunnissa Rovaniemeltä viime syyskuussa, ja tämän syksyn kierros käynnistyy Maarianhaminasta. Avointen kansalaistilaisuuksien tarkoitus on tehdä ministeriön työtä, tehtäviä ja palveluja tunnetummiksi sekä tarjota kansalaisille mahdollisuus vuoropuheluun ministeriön edustajien kanssa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Ahvenanmaan tapaamiseen osallistuvat ulkoministeri Tuomiojan lisäksi alivaltiosihteeri Pertti Torstila hallinnolliselta osastolta, ulkoasiainneuvos Holger Rotkirch, poliittisen osaston päällikkö Markus Lyra, kauppapoliittisen osaston päällikkö Antti Kuosmanen, lehdistö- ja kulttuuriosaston päällikkö Yrjö Länsipuro, Eurooppa-tiedotuksen yksikön päällikkö Pirkko Hämäläinen sekä ulkoministerin erityisavustaja Tarja Kantola ja ulkoministerin lehdistöavustaja Tuija Zapasnik.

Ulkoministeriön Eurooppa-tiedotus julkistaa tilaisuudessa kaksikielisen Ahvenanmaa Euroopan unionissa/ Åland i Europeiska unionen -kirjasen. Siinä selvitetään Ahvenanmaan erityisasemaa EU:ssa. Kirjaseen voi tutustua myös Eurooppa-tiedotuksen verkkosivuilla www.eurooppa-tiedotus.fi.

Tilaisuuden ohjelma

Lisätietoja: Eurooppa-tiedotuksen yksikön päällikkö Pirkko Hämäläinen, puh, (09) 1605 5813, tai aluetiedottaja Ann-Mari Fröberg, Ahvenanmaan Eurooppa-tiedotus, puh. 010 3456 250, gsm 040 510 7521