Uutinen 10.9.2002

ET:n värikäs syksy

Eurooppa-tiedotuksen (ET) syksyyn mahtuu elintarviketurvallisuus, Afrikka, EU:n laajentuminen sekä ulkoasiainministeriön maakuntakierros.

Eurooppa-tiedotuksen aluepisteet järjestävät monenmoista tapahtumaa syksyn aikana. Tietoa ja tapahtumia on tarjolla mm. elintarviketurvallisuudesta, Euroopan unionin laajentumisesta ja EU-tiedonhausta sekä Afrikasta.

Lokakuussa Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan rajamailla liikkuvilla on mahdollisuus osallistua Kanta-Hämeen Eurooppa-tiedotuksen ja Carrefour Uudenmaan järjestämään elintarviketurvallisuus- ja lähiruokailtapäivään. Seminaarin alustajat ovat alansa asiantuntijoita ja tulevat Etelä-Suomen lääninhallituksesta, Helsingin yliopistosta sekä sosiaali- ja terveysministeriöstä.

ET:n tiedotustoimintaan kuuluvat kysymykset eivät rajoitu ainoastaan yhteen maailmanosaan. Siitä kertoo Keski-Suomen Eurooppa-tiedotuksen ja sen yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettava Afrikka-luentosarja Jyväskylän kaupunginkirjastossa syys- ja lokakuussa. Luentosarjassa käsitellään Afrikan poliittisia ja taloudellisia oloja sekä kansainvälisiä suhteita.

Euroopan unionia koskeva tiedonmäärä on valtava ja sen hallitsemisessa menee monella sormi suuhun. Etelä-Savon Eurooppa-tiedotuksen järjestämillä EU-tiedonhakukursseilla saat oivallisia neuvoja tiedonhakuusi ja tietoa eri tietokannoista.

Euroopan unionin laajentumisneuvotteluja käydään hurjaa vauhtia syksyn aikana. Kööpenhaminan huippukokouksessa joulukuun puolivälissä on tarkoitus päättää uusien maiden jäsenyydestä Euroopan unionissa. Niinpä Eurooppa-tiedotus painottaa syksyn tiedottamisessaan Euroopan unionin laajentumiseen liittyviä kysymyksiä ja tarjoaa tietoa ehdokasmaista. Pelkästä numerotiedottamisesta hakijamaiden bruttokansantuotteiden muodossa tai tulevan työvoiman liikkuvuuden määrästä ei kuitenkaan ole kyse. Vuodenvaihteessa järjestetään esimerkiksi Etelä-Karjalassa näyttely hakijamaiden kirjallisuudesta. Pohjois-Karjalan Eurooppa-tiedotuksen järjestämään avoimeen keskustelutilaisuuteen unionin laajentumisesta voi osallistua marraskuussa Joensuun kaupunginkirjastolla.

Eurooppa-tiedotuksen aluepisteet ovat myös mukana maakuntakierroksilla, joita ulkoasiainministeriö (UM) jatkaa syksyllä tarkoituksenaan tutustuttaa kansalaiset toimintaansa ja palveluihinsa kotimaassa ja ulkomailla. Syksyn maakuntakierros alkaa ulkoministeri Erkki Tuomiojan johdolla Ahvenanmaalta, jonka jälkeen matka jatkuu muihin maakuntiin.

Tässä yksi otos Eurooppa-tiedotuksen toiminnasta loppuvuoden aikana. Lisää tietoa Eurooppa-tiedotuksen toiminnasta saat alueesi tiedottajalta sekä kalenteristamme.