Uutinen 20.9.2002

Europarlamentaarikoita tentattavina Lasipalatsin infoviikolla

Kansalaiset pääsivät tapaamaan europarlamentaarikoita Lasipalatsin infoviikolla 27.-29.8.

Lasipalatsin tiedotuspisteet ovat useana vuonna järjestäneet Helsingin juhlaviikon yhteydessä infoviikon. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuivat ET:n ohessa Kompassi, Luckan, Osviitta ja SPR. Ohjelmaa oli tarjolla tiistaista torstaihin. Tiedotuspisteiden ulkopuolella olevat esittelypöydät notkuivat materiaalista ja houkuttelivat kysymään tulevan kauden toiminnasta. ET:lta kysyttiin eniten laajentumisesta ja eurokolikoiden kansallisista puolista.

Torstaina Taiteiden yönä Folktingetilla oli lava Simon puistikossa ja siinä esiteltiin mm. syksyn tulevaa ohjelmaa. Erilaiset yhdistykset mainostivat itseään olemalla paikalla kertomassa toiminnastaan tai esittämällä teatteria ja musiikkia

Eurooppa-tiedotuksen vieraina olivat europarlamentaarikot Astrid Thors, Marjo Matikainen-Kallström, Riitta Myller, Matti Wuori, Ari Vatanen ja Reino Paasilinna. Kansalaisia kiinnosti europarlamentaarikkojen työskentely Euroopan parlamentissa, työ-ja harjoittelumahdollisuudet Euroopan unionissa, sekä päätöksenteko unionissa. Kävijöillä oli myös mahdollisuus testata EU-tietoutensa tietovisassa ja ottaa ET:n ilmapallo mukaan.