Uutinen 1.10.2002

Eurooppa ja EU kiinnostivat uusia opiskelijoita

Eurooppa-tiedotus oli mukana 4.9. Turussa järjestetyillä Ready, Study, Go -opiskelijamessuilla.

Eurooppa-tiedotus oli mukana 4.9. Turussa järjestetyillä Ready, Study, Go -opiskelijamessuilla. Turun seudun korkeakoulujen ja ammattikorkeakoulujen uusille opiskelijoille suunnatussa tapahtumassa vieraili päivän aikana arviolta 2500 kävijää, tarjolla oli tietoa opiskelijoiden terveyspalveluista ja harrastuksista aina EU-tietoon.

Eurooppa-tiedotuksen osasto keskittyi EU-tietoon ja opiskelijoita kiinnostaviin aiheisiin kuten matkustaminen, harjoittelumahdollisuudet ja opiskelu Euroopassa. Nämä teemat kiinnostivat myös Elina Koskenojaa Turusta ja Minna Kovasta Dragsfjärdistä. Turun yliopistossa opiskelujaan aloitteleville Eurooppa-tiedotuksen palvelut olivat entuudestaan tuttuja, toinen heistä oli osallistunut Eurooppa-tiedotuksen järjestämään koulutustilaisuuteen.

Hakeutuminen työharjoitteluun tai vaihto-opintoihin muualla Euroopassa oli molemmilla opiskelijoilla suunnitelmissa. ”Netti, kirjasto ja Eurooppa-tiedotus ovat paikkoja, joista etsisimmme EU-tietoa”, totesivat he.

Vaikka Eurooppa-tiedotuksen aluepalvelut ovat kaikkia suomalaisia varten, niin opiskelijat on yksi suurimmista asiakasryhmistä. Eri oppilaitosten opiskelijat peruskouluista korkeakouluihin hyödyntävät varsinkin Eurooppa-tiedotuksen tietopalvelua ja maksuttomia julkaisuja. Useassa Eurooppa-tiedotuksen aluepalvelussa on myös kattavat EU-kirjallisuuden kokoelmat, jotka vieraskielisinäkin ovat opiskelijoiden ahkerassa käytössä. Lukuvuoden alkaminen onkin Eurooppa-tiedotuksen aluepalveluissa yleensä vuoden vilkkainta aikaa.

Opiskelijoita Eurooppa-tiedotuksen osastolla