Uutinen 3.10.2002

Laajentumiskonferenssi Maarianhaminassa 3.-4.10. nähtävissä suorana

Euroopan komission ja parlamentin toimistot Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa järjestävät EU:n laajentumista käsittelevän konferenssin ”Baltic Sea Forum on Future of Enlarged European Union” Maarianhaminassa torstaina ja perjantaina 3. – 4.10.2002.

Konferenssi tarkastelee unionin tulevaisuutta Itämeren maiden näkökulmasta. Esillä ovat poliittiset ja taloudelliset kysymykset, ympäristöasiat, alueiden rooli sekä kansalaisten asema unionin kehittämisessä. Tarkempi ohjelma on osoitteissa:

www.europarl.fi/suomi/BALTICSEAFORUM.htm ja

cgi.eukomissio.fi/beaker/files/prog_Ahvenanmaa.pdf.

Konferenssiin on ilmoittautunut yli 160 henkilöä Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Ruotsista, Suomesta, Tanskasta, Venäjältä ja Virosta. Osanottajina on muun muassa kansalaisjärjestöjen, median, tutkimuslaitosten ja eri maiden hallinnon ja Euroopan unionin instituutioiden edustajia. Konferenssin työkieli on englanti.

Alustuksia ja keskusteluja voi seurata suorana lähetyksenä internetin kautta osoitteessa bass.live.sonera.com/meta/live/tdt/EU.ram. Lähetysajat ovat torstaina 3.10. klo 14 – 18.30 ja perjantaina 4.10. klo 13.15 – 15.15. Muina aikoina tietoa konferenssista on osoitteissa: www.europarl.fi/suomi/BALTICSEAFORUM.htm ja

cgi.eukomissio.fi/beaker/files/prog_Ahvenanmaa.pdf.