Uutinen 21.10.2002

Ministeri Vilén tyytyväinen Irlannin kansanäänestyksen tuloksiin

Irlannin kansa hyväksyi Nizzan sopimuksen.

EU:n laajentumisneuvotteluista hallituksessa vastaava ulkomaankauppaministeri Jari Vilén on erittäin tyytyväinen siitä, että Irlannin kansa hyväksyi Nizzan sopimuksen. ”Irlantilaiset äänestäjät tunsivat vastuunsa ja halusivat täyden selvyyden kaikista asioista. Liioittelematta kyseessä olevien asioiden tärkeyttä voidaan sanoa, että Nizzan sopimus on historiallisen tärkeä koko Euroopalle, mukaanlukien uusissa jäsenmaaehdokkaissa olevat noin 100 miljoonaa ihmistä, jotka ovat innokkaita osallistumaan yhteistyöhön mantereen hyvinvoinnin ja rauhan rakentamiseksi”, totesi ministeri Vilén

sunnuntaina, kun Irlannin äänestystulos oli vahvistumassa.

Vain Irlannissa sopimus hyväksyttiin kansanäänestyksellä tilanteessa, jossa kaikki muut EU:n jäsenmaat olivat jo tavallisessa parlamenttikäsittelyssä ratifioineet sopimuksen.

Tietoa Irlannin kansanäänestyksestä netissä