Uutinen 21.10.2002

Ulkomaankauppaministeri Vilén Portugaliin

Ulkomaankauppa Jari Vilén matkustaa torstai-iltana 17. lokakuuta Lissaboniin.

Ulkomaankauppa Jari Vilén matkustaa torstai-iltana 17. lokakuuta Lissaboniin ja tapaa perjantaina Portugalin talousministerin Carlos Manuel Tavares da Silvan sekä EU-valtiosihteeri Carlos Costa Nevesin. Keskusteluissa talousministerin kanssa käsitellään WTO-kysymyksiä, EU:n sisämarkkina-asioita ja kilpailukykyneuvoston toimintaa, Portugalin hallituksen yksityistämispolitiikkaa ja Portugalin taloustilannetta. Myös matkailu tulee olemaan keskusteluissa esillä. Suomen ja Portugalin välinen kauppa on Suomelle selvästi ylijäämäistä.

EU-valtiosihteeri Costa Nevesin kanssa Vilén keskustelee EU:n tulevaisuuskonventin työskentelystä, EU:n laajentumisesta ja pienten maiden roolista ja yhteistyöstä.

Ministeri Vilén osallistuu myös Euroopan Demokraattisen unionin EDU:n ja Euroopan kansanpuolueen EPP:n kokoukseen. Kokoukseen osallistuvat myös kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä sekä EDU:n puheenjohtajana vuodesta 1998 toiminut Sauli Niinistö. Ministeri Vilén osallistuu perjantaina EPP:n puoluekokouksessa EU:n uudistamista koskevan kannanoton käsittelyyn.

Lauantaina ministeri Vilén tapaa Portugalissa toimivien suomalaisyritysten edustajia. Portugalista ministeri Vilén jatkaa matkaansa Luxemburgiin EU:n yleisten asiain ja ulkosuhdeneuvoston kokoukseen.

Lisätietoja: erityisavustaja Ukko Metsola, gsm 040-751 5173