Uutinen 11.11.2002

Faktaa ja fiktiota EU:n hakijamaista

Sotketko Slovakian ja Slovenian? -keskustelutilaisuus järjestetään

Turun suomenkielisen työväenopiston tiloissa Turussa

11.11.2002 klo 16:00 – 18:00

Varsinais-Suomen Eurooppa-tiedotus järjestää Turun suomenkielisellä työväenopistolla (Kaskenkatu 5) yleisötilaisuuden, jonka aiheena on Slovakian ja Slovenian tuleva EU-jäsenyys. Tilaisuuden pääesiintyjinä ovat Slovakian suurlähettiläs Emil Kuchár Helsingistä ja Slovenian suurlähettiläs Darja Bavdaz-Koret Tukholmasta.

Tarjolla onkin ajankohtaista tietoa niin maiden taloudesta, yhteiskunnallisista oloista kuin odotuksista EU-yhteistyön suhteen. Voi todeta, että turkulaisilla on ainutkertainen tilaisuus kuulla kahden, monille vähemmän tutun hakijamaan tilanteesta ja tunnoista EU-jäsenyyden kynnyksellä.

Tervetuloa !  

Ma 11.11. klo 14.00 aukeaa EU:n hakijamaiden kirjallisuutta esittelevä näyttely Turun kaupunginkirjaston Julinin lehtisalissa, Eerikinkatu 2. Näyttelyn avaajina toimivat Slovakian ja Slovenian suurlähettiläät.

Kirjaston Faktaa ja fiktiota -näyttelyn tietokirjat kertovat kahdentoista hakijamaan historiasta, yhteiskunnasta ja kulttuurista. Esillä olevat runot ja romaanit tutustuttavat näiden maiden kirjallisuuden perintöön ja nykytilaan. Näyttelyyn kootut levyt taas kertovat hakijamaiden musiikillisesta traditiosta. Näyttelyaineiston ovat koonneet Turun kaupunginkirjasto ja Varsinais-Suomen Eurooppa-tiedotus yhdessä.

Ajankohta:
/> 11. – 24.11.2002

Paikka:
/> Turun kaupunginkirjasto, Julinin lehtisali, Turku, Suomi

Järjestäjä:
/> Turun kaupunginkirjasto ja Varsinais-Suomen Eurooppa-tiedotus

Yhteystiedot:
/> Aluetiedottaja Juhana Tuomola, Varsinais-Suomen Eurooppa-tiedotus, p. 010 3456 630, juhana.tuomola@eurooppa-tiedotus.fi

Tiedottaja Taina Kettuvuori, Turun kaupunginkirjasto, p. 02 2620 637, taina.kettuvuori@turku.fi