Uutinen 21.11.2002

Eurooppa-tiedotukselta kirjanen EU-hakijamaiden ruokaohjeista

Eurooppa-tiedotus on julkaissut kirjasen Makuja laajentuvasta unionista – Smaker från den växande unionen.

Ruoka- ja juoma-asiat ovat makuasioita, joista ei pidä kiistellä. Tosiasia on kuitenkin, että vuonna 2004 Euroopan unionissa on kymmenen uutta jäsenmaata, siitä muutaman vuoden kuluttua enemmänkin. Eurooppa-tiedotus julkaisee 21. marraskuuta kirjasen Makuja laajentuvasta unionista – Smaker från den växande unionen. Kaksikielisen kirjasen piirrokset on tehnyt graafikko Mika Launis.

Mikkelissä laajentumisen vaikutuksia Etelä-Savolle pohtivassa seminaarissa julkistettavaan kirjaan on koottu 63 ruokaohjetta, joukossa muutama juomasekoituskin, 13:sta unionin jäsenyyttä hakeneesta maasta.

Vaikka EU:n laajentuminen on talouden puolella jo pitkälti toteutunut, vanhojen ja uusien jäsenten kulttuurisen vuorovaikutuksen lisääminen on vasta alussa. Monet hakijamaista ovat suomalaismatkailijoille varsin tuttuja, mutta tulevien jäsenten joukossa on myös vähemmän tunnettuja tulevaisuuden tutustumiskohteita.

Eurooppa-tiedotus haluaa osaltaan edesauttaa laajentuvan unionin kanssakäymisen tiivistymistä. Perinpohjainen koekeittiön testaama keittokirja odottaa edelleen tekijäänsä, mutta reseptikirjasen ohjein lukija pääsee alkuun makumatkalla Maltalta Viroon.

Makuja laajentuvasta unionista– Smaker från den växande unionen löytyy 21. marraskuuta alkaen internet-sivujen www.eurooppa-tiedotus.fi julkaisut-kohdasta tai maksuttoman kirjasen voi noutaa Eurooppa-tiedotuksen asiakaspalveluista maakunnissa.

Lisätietoja:

Pirkko Hämäläinen,

yksikön päällikkö  

puh. (09) 1605 5813, 040-5515 787

faksi (09) 1605 6477

Päivi Toivanen,

julkaisutoimittaja

puh. (09) 1605 5846, 040-5609 020

faksi (09) 1605 6477

tai target="new">Eurooppa-tiedotuksen aluetiedottajat maakunnissa, puhelin 010 3456 700.