Uutinen 25.11.2002

EU-tulevaisuussivuilla keskusteltu vuoden ajan

Vuosi sitten lokakuussa avattiin Minun Eurooppani -verkkosivut EU-tulevaisuuskeskustelua varten.

Vuoden aikana sivuilla on ollut yli 26 000 käyntiä ja viestejä on kirjoitettu noin 600. Vilkkainta keskustelua on käyty tulevaisuuskonventin työn ympärillä ja useat suomalaiset konventtiedustajatkin ovat osallistuneet keskusteluun.

Keskustelussa on ollut mukana sekä unionin kannattajia että vastustajia. Työvoiman liikkuvuuden kasvaminen on herättänyt eniten kysymyksiä EU:n laajentumisen osalta ja turvallisuuspoliittiset linjanvalinnat ovat yleisin aihe turvallinen Eurooppa -keskusteluryhmässä.

Lokakuun lopussa ja marraskuun alussa keskustelupalstalla käytiin vilkasta keskustelua tulevaisuuskonventin puheenjohtajiston julkaisemasta ehdotuksesta perustuslain luonteiseksi sopimukseksi. Eniten kysymyksiä esitettiin liittovaltiokehityksestä ja puolustuksen mainitsemisesta erikseen luonnoksessa.

Lisätietoja
Minun Eurooppani -sivut