Uutinen 25.11.2002

Ulkomaankauppaministeri Vilén työvierailulle Ranskaan

Ulkomaankauppaministeri Jari Vilén matkustaa torstai-iltana työvierailulle Pariisiin Ranskan eurooppaministerin Noëlle Lenoirin kutsusta.

Ministerikeskusteluissa käsitellään EU-kysymyksiä sejä maiden kahdenvälisiä asioita. EU-asioista esillä ovat erityisesti EU:n laajentuminen, Turkki sekä EU:n tulevaisuus ja konventin työskentely. Tapaamisessa keskustellaan myös maatalous- sekä alue- ja rakennepolitiikan uudistuksista. Lisäksi aiheena on tulevan kevään Eurooppa-neuvosto ja Lissabonin strategia, jonka tavoitteena on tehdä EU:sta maailman kilpailukykyisin alue vuoteen 2010 mennessä. Kahdenvälisistä aiheista ovat esillä mm. bioteknologia ja ydinvoimayhteistyö.

Ministeri Vilén tapaa myös Ranskassa toimivien suomalaisyritysten johtoa.