Uutinen 13.2.2003

Ylimääräinen Eurooppa-neuvosto Brysselissä 17.2.2003 (VNK)

Valtioneuvosto päätti torstaina 13.2. Suomen edustautumisesta Brysselin ylimääräisessä Eurooppa-neuvostossa.

Kokouksessa Suomea edustaa pääministeri Paavo Lipponen ulkoministeri Erkki Tuomiojan avustamana. Tasavallan presidentti Tarja Halonen osallistuu kokoukseen sen käsitellessä hänen toimivaltaansa kuuluvia asioita.

EU:n puheenjohtajavaltio Kreikka on kutsunut koolle ylimääräisen Eurooppa-neuvoston Irakin tilanteen vuoksi. Eurooppa-neuvostoa edeltää EU:n yleisten asiain ja ulkosuhteiden neuvoston epävirallinen valmistelukokous.

Eurooppa-neuvostossa keskitytään pohtimaan Irakin ajankohtaista tilannetta ja siihen liittyviä jatkotoimia erityisesti YK:n asetarkastajien johtajan Hans Blixin tuoreimman raportin pohjalta. Raportti annetaan perjantaina 14. helmikuuta.

Tämän lisäksi Eurooppa-neuvoston on tarkoitus vaihtaa näkemyksiä Lähi-idän rauhanprosessin tilasta ja EU:n roolista siinä.

Puheenjohtajavaltio tapaa hakijamaiden päämiehet tiistaina 18. helmikuuta Brysselissä samasta aiheesta.

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Alec Aalto, valtioneuvoston EU-sihteeristö, p. (09) 1602 2180 ja erityisavustaja Jari Luoto, valtioneuvoston kanslia, p. (09) 1602 2011

Valtioneuvoston tiedotusyksikkö

Tiedote 43/2003