Uutinen 6.5.2003

Yrityssenssit Joensuussa

Pohjois-Karjalan Eurooppa-tiedotus tapasi yrittäjiä ja yhteistyökumppaneita Yrityssenssit –tapahtumassa Joensuussa perjantaina 25.4.

Yrityssenssien ideana oli tuoda maakunnan kehittämis – ja neuvontaorganisaatiot saman katon alle ja tarjota näin uusille ja vanhoille yrittäjille mahdollisuus hankkia toiminnalle tarpeellista tietoa helposti samojen seinien sisältä. Mukana oli noin 30 näytteilleasettajaa oppilaitoksista pankkeihin ja vakuutuslaitoksiin.

Eurooppa-tiedotus osallistui sensseille yhdessä Carrefour Carelian kanssa. Senssiteemoina tiedotuspisteillä oli sisämarkkinoiden toimivuus, liikkuminen Euroopassa sekä tietysti nyt ajankohtainen laajentuminen. Laajentuminen herättikin senssivieraissakin kiinnostusta ja etenkin laajentumiskartan tutkailu kirvoitti monia keskusteluja EU:n ja Suomen tulevaisuudesta. Senssivieraita kiinnosti myös mm postinjakelun hinnoittelu ja toimivuus EU:n sisämarkkinoilla, hankerahoitus sekä Suomen suurlähetystöjen palvelut yrittäjille.

Sensseille osallistui myös Suomen yrittäjien uusi puheenjohtaja Eero Lehti. Myös Lehti sai annoksen ajankohtaista EU-tietoa tiedotuspisteiden luona vieraillessaan.

Kuva: Pia Pitkänen Carrefour Careliasta ja Anu Apo Pohjois-Karjalan Eurooppa-tiedotuksesta yrityssensseillä. kuva: Vesa Korhonen, Pohjois-Karjalan liitto.