Uutinen 14.7.2003

Eurooppa-tiedotus kävi Eckerön kesämarkkinoilla

Euro ja Ahvenanmaan asema EU:ssa kiinnostivat Eckerön kesämarkkinoilla. Kävijöitä oli päivän aikana noin 200, josta suuri osa oli turisteja joko Suomesta tai Ruotsista. Ruotsalaiset kysyivät erityisesti euroon liittyviä asioita kuten miten euro on vaikuttanut hintoihin.

Moni mannersuomalainen taas oli yllättynyt kuullessaan että Ahvenanmaa kuuluu Euroopan unioniin siinä missä Suomikin. Myös laajentuminen kiinnosti kävijöitä ja komission teettämät pikkuruiset perusoikeus-kirjat menivät kuin kuumille kiville. Ahvenanmaan Eurooppa-tiedotus osallistui perinteisiin Eckerön kesämarkkinoihin keskiviikkona 25.6. Yleisön kiinnostus yllätti, lapsille jaettavat ilmapallot loppuivat kesken, kuten myös muutamat julkaisut.

Eckerössä asuva, Suomen entinen Etelä-Afrikan, Geneven ja Turkin suurlähettiläs Björn Ekblom kävi myös tervehtimässä.

Aluetiedottaja Anne Mäkelä jakaa esitteitä laajentumisesta

Moni ihmettelikin Eurooppa-tiedotuksen pistettä joka erottui hyvin vihanneksia, kalaa ja käsitöitä myyvistä kauppiaista. Ahvenanmaan aluetiedottaja Anne Mäkelä oli ilahtunut kävijämäärästä, ja miettii tulevansa markkinoille uudestaan. Ahvenanmaan aluepiste sijaitsee virastotalossa Maarianhaminassa, eikä ihmiset sinne kovin helposti löydä, niin on tultava ihmisten pariin.