Uutinen 11.12.2003

Eurooppa-neuvosto ja HVK Brysselissä

EU:n ja siihen liittyvien maiden valtion- tai hallitusten päämiehet kokoontuvat 12.-13.12. Brysseliin Eurooppa-neuvostoon ja hallitustenvälisen konferenssin istuntoon. HVK:ssa on tarkoitus viedä päätökseen lokakuussa aloitetut neuvottelut EU:n perustuslaillisen sopimuksen sisällöstä.

Eurooppa-neuvoston pääteemoja ovat talouden kasvu ja työllisyys, laajentuminen sekä maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka. Asialistan valmistelusta vastaa EU:n yleisten asiain ja ulkosuhteiden neuvosto, joka vahvistaa lopullisen asialistan kokouksessaan 8.-9.12. Suomea Eurooppa-neuvostossa ja HVK-istunnossa edustaa pääministeri Matti Vanhanen ulkoministeri Erkki Tuomiojan avustamana.

VNK:n 4.12. tiedote Eurooppa-neuvostosta ja HVK-istunnosta

Suomen kantoja käsiteltäviin asioihin

VNK:n HVK-sivu

Eurooppa-neuvosto 12.-13.2003