Uutinen 4.11.2005

Euroopan yhdentymisen kronologia 2000-luvulla

Milloin eurosetelit otettiinkaan käyttöön? Miten Suomi ratifioi Nizzan sopimuksen? – uudesta kronologiasta löydät tietoa ja tarkennusta mm. näihin kysymyksiin.

Eurooppa-tiedotuksen Helsingin kirjamessuilla 28.10. julkaisema Euroopan yhdentymisen kronologia ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1994, tuorein painos 2003. Sen alkupuolella seurattiin Euroopan unionin syntyä ja kehitystä alkaen Winston Churchillin ajatuksesta Euroopan Yhdysvalloista vuonna 1946 ja päätyen Suomen EU-jäseneksi liittymisen kautta Nizzan sopimuksen ratifiointiin.

Nyt ilmestynyt Euroopan yhdentymisen kronologia 2000-luvulla painottuu aiempaa enemmän Suomen toimintaan EU:ssa. Tapahtumia kirjataan Portugalin puheenjohtajakaudesta 1.1.2000. Sitä aiemmat tiedot löytyvät vanhasta kronologiasta, joka painetun version loputtuakin on luettavissa verkkosivuiltamme.

Reilut kymmenen vuotta EU:ssa ovat tuoneet Suomelle jo ”vanhan” jäsenvaltion statuksen. Kauteen mahtuu monenlaisia käänteitä. Toivottavasti niistä tietoa tai tarkennusta kaipaavalle niin vanhasta kuin etenkin uudesta kronologiasta on hyötyä!

Kirja ilmestyy ruotsinkielisenä marraskuun lopulla.

Voit tilata Euroopan yhdentymisen kronolgia 2000-luvulla kirjan tästä tai noutaa sen asiakaspalvelupisteistämme.

Euroopan yhdentymisen kronologia 2000-luvulla

Euroopan yhdentymisen kronologia