Uutinen 29.3.2006

"Varaslähtö" Suomen EU-puheenjohtajakaudelle Wienissä

Matkailuministerit keskustelivat matkailun merkityksestä EU:ssa kasvun ja työllisyyden tuojana.

Erkki Virtanen, Günter Verheugen, Evelyne Huytebroeck, Fanny Palli-Petralia ja Martin Bartenstein hevosajelulla Wienissä Hofburgin linna lähistöllä.
Kuva: Itävallan ulkoministeriö.

Suomi ja Itävalta järjestivät yhdessä matkailuministerikokouksen Wienissä 20. ja 21. maaliskuuta 2006. Kokouksessa keskusteltiin matkailun merkityksen vahvistamisesta kasvun ja työllisyyden tuojana. Lisäksi keskusteluissa oli esillä ensimmäistä kertaa Euroopan komission ehdotus EU:n uudeksi matkailupolitiikaksi.

Kokouksen yhteydessä lanseerattiin uusi, Euroopan matkailua esittelevä sähköinen sivusto (European Tourist Destination Portal). Euroopan komission tuella toteutettu portaali kokoaa yhteen 34 Euroopan maan kansalliset sähköiset matkailusivustot. Sivuston avulla saa käytännön tietoa matkustamisesta Euroopassa.

Paikalla Wienissä oli noin 250 Euroopan matkailusta vastaavaa tahoa ministereistä elinkeinoelämän edustajaan. Suomea tapahtumassa edusti kansliapäällikkö Erkki Virtanen kauppa- ja teollisuusministeriöstä.

Tapahtuman verkkosivut, Itävallan puheenjohtajuussivuilla (englanniksi)

Matkailusta avain EU:n kasvuun ja työllisyyteen (Valtioneuvoston tiedote)

European Tourist Destinations Portal