Uutinen 18.4.2006

Uusi .eu-päätteinen verkko-osoite haastaa .com-tunnuksen

Yritysten ja organisaatioiden lisäksi nyt myös unionin alueella vakituisesti asuvat henkilöt voivat hakea .eu-aluetunnuksella varustettuja verkko-osoitteita.

Berlaymont rakennus Brysselissä sai 7.4. seinäänsä .eu-tunnuksen.
Kuva: Euroopan komissio.

Joulukuussa 2005 uusi aluetunnus .eu avautui yritysten ja organisaatioiden haettavaksi. Tämän mennessä noin 320 000 yritystä ja organisaatiota sekä muuta vakiintuneen nimen haltijaa on hakenut .eu-päätteisen verkko-osoitteen. Eurooppalaisten oman tunnuksen uskotaan kiinnostavan ihmisiä ja tunnukselle odotetaan satojatuhansia uusia hakijoita. Komissio myös uskoo, että .com-aluetunnus saa .eu-tunnuksesta haastajan.

Berlaymont rakennus puettuna .eu-tunnukseen.
Kuva: Euroopan komissio.

Uutta .eu-aluetunnusta haetaan virallisen rekisteripitäjän kautta netissä. Hakemukset käsitellään jättämisjärjestyksessä ja nimet rekisteröideään ilman muodollisuuksia muutaman tunnin kuluessa. Uutta aluetunnusta hallinnoi voittoa tavoittelematon EURid-yhteenliittymä.

Nimien rekisteröintiä tarjoavia rekisterinpitäjiä on satoja. Näiden keskinäinen kilpailu on kovaa, joten asiakkaiden kannattaa vertailla hintoja, laatua ja tarjottuja palveluja.

Komission tietosivu .eu-aluetunnuksesta

EURid

Virallisten rekisterinpitäjien luettelo