Uutinen 19.5.2006

Joensuukin isännöi Suomen EU-puheenjohtajakauden virkamieskokouksen

Suomen EU –puheenjohtajakausi tuo Joensuuhun CREST –komitean sekä tutkimus- ja atomiasioiden yhteistyöryhmän heinäkuussa.

Kokousvieraille esitellään myös Kolin huikeaa kansallismaisemaa.
Kuva: Rauno Kokko.

CREST –komitea (Scientific and Technical Research Committee) sekä tutkimus- ja atomiasioiden yhteistyöryhmä kokoontuu Joensuussa 4. – 7. heinäkuuta 2006 – aivan Suomen EU –puheenjohtajakauden alussa. CREST –komitea on tieteen ja teknologian alalla neuvostolle ja komissiolle neuvoa-antava komitea, jonka puheenjohtajana toimii komission tutkimuspääosaston pääjohtaja. Tutkimus- ja atomiasioiden yhteistyöryhmä taas kuuluu EU:n ministerineuvoston alaisuuteen ja valmistelee neuvostossa käsiteltäviä tutkimusasioita.

Puheenjohtajuus tuo Joensuuhun heinäkuun alussa tieteen ja teknologian alan asiantuntijoita.
Kuva: Euroopan komissio.

Joensuussa pidettävässä kokouksessa tullaan muun muassa esittelemään Suomen tiede- ja teknologiapolitiikkaa ja keskustelemaan ajankohtaisista tutkimuspolitiikkaan liittyvistä asioista. Kokoukseen osallistujat tutustuvat myös Joensuun alueen tutkimusaktiviteetteihin. Joensuussa järjestettävästä kokouksesta vastaa kauppa- ja teollisuusministeriö.

Kokous tuo Joensuuhun noin 180 vierasta EU- ja ETA –jäsenmaista. Kokousosallistujat ovat tiede- ja teknologiahallinnon korkeita virkamiehiä sekä Euroopan unionin neuvoston tutkimuspolitiikan asiantuntijoita.

Pielisjoen rannalla sijatseva hotelli Kimmeli toimii kokouspaikkana Joensuussa. Sinne odotetaan noin 180 vierasta EU- ja ETA-jäsenmaista.

Joensuun kokous pidetään Hotelli Kimmelissä, joka sijaitsee kaupungin keskustassa Pielisjoen rannalla. Kokousvieraiden tervetuliaistapahtumaa juhlitaan myös veden äärellä Pyhäselän rannalla. Vieraat pääsevät tutustumaan kokouksen yhteydessä myös Kolin huikaiseviin maisemiin. Kokouksen lounailla ja illallisilla tarjotaan lähiruokaa eurooppalaisten viinien kera.

Teksti: Aluetiedottaja Jenny Haukka, Pohjois-Karjalan Eurooppa-tiedotus