Uutinen 7.7.2006

Puheenjohtajakauden kokoukset keskittyvät pääkaupunkiseudulle

Suomen EU-puheenjohtajuuskausi tuo kesän ja syksyn aikana kokousvieraita parillekymmenelle paikkakunnalle. Helsingissä pidetään 75 Suomessa pidettävistä 130 kokouksesta. Helsinkiläisillä on mahdollisuus tutustua puheenjohtajakauden teemoihin ja tavoitteisiin kaksi päivää ennen kauden alkua järjestettävässä kansalaistilaisuudessa.

Asem-kokous syyskuussa 2006 on suurin Suomessa koskaan järjestetty kokous.

Helsingissä pidetään kauden suurin kokous

EU-puheenjohtajakauden aikana Suomessa järjestetään kymmenen epävirallista ministerikokousta sekä lukuisia virkamieskokouksia, konferensseja ja kulttuuritapahtumia. Merkittävin yksittäinen tapahtuma Suomen EU-puheenjohtajakaudella on syyskuussa pidettävä, Aasian ja Euroopan unionin välisiä suhteita käsittelevä ASEM-huippukokous. Se kerää Helsingin Messukeskukseen noin 4500 osallistujaa ja on suurin koskaan Suomessa järjestetty huippukokous. ASEM-huippukokouksen yhteydessä järjestetään myös useita oheistapahtumia.

Vanhalla ylioppilastalolla järjestettävässä kansalaistilaisuudessa alustaa pääministeri Matti Vanhanen. Kuva: Helsingin kaupunki/Mika Lappalainen

Kansalaistilaisuus ennakoi puheenjohtajakautta

Kansalaisilla on mahdollisuus tutustua puheenjohtajakauden keskeisimpiin teemoihin ja tavoitteisiin Uudenmaan Eurooppa-tiedotuksen ja valtioneuvoston kanslian järjestämässä avoimessa keskustelutilaisuudessa torstaina 29.6.2006 klo 16–18 Vanhalla ylioppilastalolla. Tilaisuuden alustajana toimii pääministeri Matti Vanhanen.

Tilaisuudessa esitellään myös Eurooppa-tiedotuksen suomen- ja ruotsinkieliset puheenjohtajasivut. Eurooppa-tiedotuksen verkkosivuilta osoitteesta www.eurooppa-tiedotus.fi/eu2006 löytyy ajankohtaista tietoa Suomen EU-puheenjohtajakaudesta 1. heinäkuuta alkaen.