Uutinen 12.10.2006

Bussikiertue kannustaa nuoria ulkomaille töihin

Euroopan komissio on nimennyt vuoden 2006 teemaksi eurooppalaisten työntekijöiden liikkuvuuden. Teemavuoden takia syyskuun viimeisenä viikonloppuna järjestettiin työvoiman kansainvälistä liikkuvuutta edistäviä tapahtumia eri puolilla Eurooppaa. Tapahtumien yhteisenä tavoitteena oli tiedottaa kansalaisille työskentelymahdollisuuksista Euroopassa.

European mobility road show -bussikiertue kiertää Pariisin, Kielin, Helsingin, Riian, Varsovan, Prahan, Pécsin, Milanon ja päätyy lopulta Brysseliin. Kuva: Eurooppa-tiedotus

29.-30.9. Helsingin Narinkkatorilla vieraili Pariisista liikkeelle lähtenyt bussi, jossa työnvälitysverkosto Eures esitteli palvelujaan. Eures-neuvoja Tuula Kinnunen Helsingin kluuvin työvoimatoimistosta kertoi, että työnvälitysverkoston tavoitteena on työvoiman vapaan liikkuvuuden edistäminen jakamalla tietoa sekä työntekijöille että työnantajille. Bussikiertueella paikalliset Eures-neuvojat ja internet -päätteet tarjoavat tietoa eurooppalaisista työpaikoista sekä työntekemiseen liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista. Helsingin tapahtuma oli suunnattu erityisesti nuorille, joten tietoa jaettiin myös eurooppalaisista opiskelu- ja työharjoittelumahdollisuuksista.

Eurooppa-tiedotus osallistui Narinkkatorilla järjestettyyn tapahtumaan. Kuva: Eurooppa-tiedotus

Työvoiman liikkumisen tukemisen toivotaan edesauttavan myös työmarkkinoiden toimintakykyä, sillä työntekijät ja työpaikat eivät kohtaa parhaalla mahdollisella tavalla. Euroopassa on samanaikaisesti miljoonia työttömiä ja melkein yhtä paljon avoimia työpaikkoja.

Liikkuvuuden teemavuoden tietosivut