Uutinen 4.12.2006

Mitä iloa EU:sta on minulle? -kirjoituskilpailun voittajat valittu

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki luovutti palkinnot Suomen lukiolaisille alkusyksystä järjestetyn Mitä iloa EU:sta on minulle? -kirjoituskilpailun voittajille tiistaina 28. marraskuuta ulkoministeriössä järjestetyssä tilaisuudessa.

Kirjoituskilpailun voittajat Lotta Punkanen, Teresa Komu ja Antto Saarenmaa yhteiskuvassa. Kuva: Eurooppa-tiedotus

Kilpailuun osallistui satoja lukiolaisia, joista asiantuntijaraati valitsi kolme voittajaa. He ovat Teresa Komu Pyhäjärven lukiosta, Lotta Punkanen Helsingin Suomalaisesta Yhteiskoulusta ja Antto Saarenmaa Kuninkaanhaan lukiosta Porista.

Ministeri Paula Lehtomäki kiitteli palkitsemistilaisuudessa kirjoitusten korkeaa tasoa ja kertoi, ettei kirjoitusten EU-myönteisyys tai -kielteisyys vaikuttanut raadin valintoihin. Asiantuntijaraatiin kuuluivat ministeri Lehtomäen lisäksi komissaari Olli Rehn, Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen verkoston johtaja Teija Tiilikainen ja vuoden 2005 nuori eurooppalainen, nyrkkeilijä Eva Wahlström.

Voittajat opettajineen saivat palkinnoksi matkan Brysseliin Eurooppa-neuvoston huippukokoukseen joulukuun puolivälissä. Matkallaan he tapaavat muun muassa Euroopan komission varapuheenjohtajan Margot Wallströmin ja komissaari Olli Rehnin.

Kirjoituskilpailun järjesti British Council yhteistyössä ulkoministeriön Eurooppa-tiedotuksen, opetushallituksen, Euroopan komission Suomen edustuston, Helsingin yliopiston Eurooppa-verkoston sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton HYOL:n kanssa.

Teresa Komun kirjoitus

Lotta Punkasen kirjoitus

Antto Saarenmaan kirjoitus