Uutinen 27.4.2007

Työskentely ja vapaaehtoistyö ulkomailla kiinnostivat Lasipalatsissa

Eurooppaan vai etäämmälle? –tapahtuma kokosi ulkomaille lähtöä suunnittelevia nuoria Lasipalatsin Kohtaamispaikalle 17.-18. huhtikuuta Helsingissä. Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma jakoi tietoa työskentelystä, harjoittelusta, opiskelusta ja vapaaehtoistyöstä niin Euroopassa kuin kauempanakin.

Eures-neuvoja Tuula Kinnunen neuvoi työnhaussa ulkomaille. Kuva: Eurooppa-tiedotus/Henna Könkkölä

Kohtaamispaikan tietokoneet olivat tarpeen, kun nuorille katsastettiin työpaikkoja Euroopasta tai opiskelumahdollisuuksia Yhdysvalloista. Nuoria tuntuivat kiinnostavan erityisesti työskentelymahdollisuudet ulkomailla ja erilaiset vapaaehtoisohjelmat, joita CIMO ja Allianssin nuorisovaihto tarjoavat.

Allianssin nuorisovaihdon kautta jo 16-vuotiaatkin pääsevät kansainvälisille työleireille, jotka kestävät yleensä kahdesta neljään viikkoa. Leirit tarjoavat majoituksen ja ruokailut, mutta matkat on maksettava itse.

”Työleireillä tutustuu moniin eri kulttuureihin, koska leireillä on osallistujia useammasta maasta”, valisti kuulijoita Allianssin nuorisovaihtosihteeri Johanna Virta. Vapaaehtoistyö sopii niin nuorille välivuoden viettäjille kuin vanhemmallekin väelle, esimerkiksi vuorotteluvapaan pitäjille. Allianssi tarjoaa vapaaehtoistyön ohjelmia eri puolilla maailmaa.

Tapahtuman järjestivät Uudenmaan Eurooppa-tiedotus ja Helsingin kaupunginkirjaston Kohtaamispaikka@lasipalatsi. Tapahtumassa olivat lisäksi mukana Kansainvälinen henkilövaihdon keskus CIMO, Kluuvin työvoimatoimiston Eures-neuvonta, Pohjola-Nordenin nuorisoliitto ja Allianssin nuorisovaihto.

Lisää tietoa nuorten työ- ja opiskelumahdollisuuksista seuraavilla sivuilla.

CIMO
/>www.maailmalle.net/Resource.phx/maailmalle/mainpage/mainpage.htx

Allianssin nuorisovaihto

www.nuorisovaihto.fi

Pohjola-Nordenin nuorisoliitto

www.pnn.fi/fi/

Eures-neuvonta
/>europa.eu.int/eures/main.jsp?acro=job〈fi&catId=52&parentId=0

PLOTEUS-portaali
/>ec.europa.eu/ploteus/portal/home.jsp

Teksti: Hanna Päivärinta/Uudenmaan Eurooppa-tiedotus