Uutinen 4.6.2007

Euroopan kemikaalivirasto aloittaa toimintansa Helsingissä

Euroopan kemikaalivirasto ECHA (European Chemicals Agency) avataan Helsingissä 1.6.2007. Kemikaalivirasto on yksi suurimmista EU-virastoista ja työllistää kolmivuotisen sisäänajovaiheen jälkeen 450 ihmistä.

Kemikaalivirasto aloittaa toimintansa kesäkuun alussa työeläkevakuutusyhtiö Varman talossa Helsingin Annankadulla. Kuva: Varma/Markku Ojala

Kemikaaliviraston tehtävänä on antaa teknistä ja tieteellistä tukea kemikaalivalvontaa koskevan REACH-asetuksen toimeenpanossa. Virasto hallinnoi rekisteröinti- ja evaluointiprosessia ja hoitaa riskienhallintaa lupajärjestelmän avulla. Kemikaalivirasto on yksi harvoista EU-virastoista, jolla on oikeus tehdä teollisuutta sitovia päätöksiä.

Aluksi virasto toimii muutaman kymmenen väliaikaisesti Helsinkiin lähetettävän virkamiehen voimin. Viraston väliaikainen pääjohtaja on belgialainen Geert Dancet, joka on toiminut REACH-yksikön päällikkönä Euroopan komission yritystoimintapääosastolla. Viraston ensimmäiset omat virkamiehet aloittavat työnsä myöhemmin kesällä.

Kemikaaliviraston toimitilat sijaitsevat eläkevakuutusyhtiö Varman entisissä tiloissa Annankadulla Helsingin keskustassa.

Lisätietoja

Helsinki valmistautuu kemikaaliviraston tuloon (2.4.2007)

Kemikaalivirasto Euroopan komission rekrytointisivuilla ja avoimet työpaikat (englanniksi)

Suomen ympäristökeskuksen REACH-sivut

REACH-neuvontapalvelu

REACH-asetus

REACH-tietoa sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilla