Uutinen 5.7.2007

EU:n puheenjohtajuus siirtyi Portugalille

Kuvassa Portugalin 1. heinäkuuta alkaneen puheenjohtajakauden virallinen logo.

Euroopan unionin puheenjohtajuus siirtyi Saksan kauden päätyttyä 1. heinäkuuta Portugalille. Seuraavan puolen vuoden aikana Portugalin tärkeimpänä tehtävänä tulee olemaan EU:n uudistetusta sopimuksesta neuvotteleminen.

Portugali kutsuu 23. -24. heinäkuuta koolle hallitusten välisen konferenssin, jonka tehtävänä on uudistetun sopimuksen valmistelu. Portugalin pääministerin José Sócratesin tavoitteena on, että sopimus hyväksyttäisiin lokakuussa Lissabonissa valtion päämiesten epävirallisessa tapaamisessa.

Saksan ja Slovenian kanssa yhdessä neuvoteltu 18 kuukauden puheenjohtajuusohjelma on ollut käynnissä vuoden 2007 alusta, ja se muodostaa pohjan Portugalin tulevalle kaudelle.

Portugali painottaa puheenjohtajakaudellaan kolmea avainaluetta: Edellä mainittua sopimusuudistusneuvotteluiden loppuun sattamista, Euroopan yhteiskuntien ja talouksien modernisointia sekä Euroopan roolin vahvistamista maailmassa.

 

Lisätietoja:

Portugalin puheenjohtajakauden viralliset sivut