Uutinen 26.7.2007

EU-maasta toiseen soitetut kännykkäpuhelut halpenevat

EU-maiden väliset kännykkäpuhelut halpenevat tänä kesänä. Kuva: Helsingin kaupunki/ Comma Image Oy

Kännykkäpuhelujen verkkovierailumaksut (roaming) halpenevat tänä kesänä. Asetus tulee voimaan 30.6.2007

Asetus määrittää enimmäishinnat verkkovierailumaksuille. Uuden asetuksen mukaan EU-maasta toiseen soitettu kännykkäpuhelu saa maksaa korkeintaan 49 senttiä minuutilta ja puhelun vastaanottaminen 24 senttiä minuutilta. Hinnat ovat verottomia, eli niihin lisätään arvonlisävero. Hinnat laskevat tulevaisuudessa lisää. Vuonna 2009 soitetun puhelun vähittäishinta saa olla korkeintaan 43 senttiä minuutilta ja vastaanotetun puhelun 19 senttiä minuutilta.

Euroopan parlamentti teki asiasta päätöksen 23.5.2007 ja jäsenmaiden viestintäministerit hyväksyivät sen kokouksessaan 7.6.2007. Asetus on voimassa 30.6.2007 lähtien.

Operaattorien on aktiivisesti tarjottava uusia hintoja asiakkaille kuukauden kuluessa asetuksen voimaantulosta. Jos asiakas ei vastaa operaattorin hintatarjoukseen, tulevat uudet hinnat voimaan joka tapauksessa kolmen kuukauden kuluttua asetuksen voimaantulosta. Uusi asetus ei koske datapuheluja, tekstiviestejä tai kuvaviestejä.

Lisätietoja

Tietoa verkkovierailumaksujen alennuksesta Euroopan parlamentin verkkosivuilla

Euroopan parlamentin päätöslauselma verkkovierailuista

Euroopan komission verkkovierailusivut (englanniksi)

Näin soitat edullisempia matkapuheluita ulkomailla