Uutinen 25.9.2007

Kielitaito avaa ovia – Euroopan kielipäivää vietetään 26.9.

Euroopan kielten teemapäivää vietetään 26. syyskuuta, jolloin juhlitaan Euroopan monikielisyyttä ja muistutetaan kielten oppimisen tärkeydestä ja hauskuudesta.

Euroopan kielipäivää on vietetty vuodesta 2001, joka oli Euroopan kielten teemavuosi.

Euroopan neuvoston aloitteesta perustetun teemapäivän tavoitteena on saada eurooppalaiset tiedostamaan kielitaidon tärkeys. Kielitaito avaa mahdollisuudet opiskella ja työskennellä toisessa maassa ja auttaa meitä ymmärtämään muiden maiden erityisiä kulttuuripiirteitä.

Kielipäivä kannustaa eurooppalaisia elinikäiseen kieltenoppimiseen: koskaan ei ole liian vanha parantamaan kielitaitojaan tai opiskelemaan uuden kielen. Euroopan komission tavoitteena on, että jokainen eurooppalainen osaisi vähintään kahta vierasta kieltä. Tavoitteeseen yltää tällä hetkellä eurooppalaisista 28 prosenttia ja suomalaisista 47 prosenttia.

Vuodesta 2001 vietetyn kielipäivän tarkoituksena on myös tuoda esiin rikasta kulttuuriperintöä, joka ilmenee Euroopan eri kielissä – muissakin kuin EU:n 23 virallisessa kielessä.

Varsinais-Suomen Eurooppa-tiedotus järjestää Euroopan kielten päivän teemaseminaarin Turussa. Voit myös osallistua moniin virtuaalisiin kielipäivän tapahtumiin. Euroopassa järjestettäviä tapahtumia löydät Euroopan neuvoston verkkosivuilta.

 

Tervehdyspeli (Learn to say "hello" in other languages)

EU:n kieliportaali

Euroopan kielipäivästä komission verkkosivuilla