Uutinen 19.2.2008

Osallistu juhlarahan valintaan!

Äänestä suosikkiasi juhlarahaksi. Kuva: Euroopan komissio

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 10 vuotta talous- ja rahaliiton perustamisesta ja euron käyttöönotosta. Äänestä suosikkiasi juhlarahaksi.

Juhlan kunniaksi kaikki 15 euroalueeseen  kuuluvaa maata laskevat vuoden 2009 alussa liikkeeseen ulkoasultaan yhtenäisen kahden euron juhlarahan. Euroalueen kansallisten rahapajojen välillä järjestetyn kilpailun tuloksena on valittu viisi ehdotusta, joiden joukosta EU-kansalaiset valitsevat juhlarahan ulkoasun.

Äänestystä varten on avattu erityinen verkkosivusto. Äänestää voivat kaikki EU:n kansalaiset ja unionin alueella asuvat. Äänestää saa vain kerran. Kaikkien voittanutta juhlarahaa äänestäneiden kesken arvotaan eurokolikoiden keräilykappalesarja.  Äänestää voi 22.2.asti, ja voittaja julkistetaan 25. helmikuuta.

Äänestä juhlarahaa tästä.