Uutinen 20.2.2008

Keskustelutilaisuus EU:n kriisinhallinnasta

Tiedote 57/2008
20.2.2008

Uudenmaan Eurooppatiedotus järjestää torstaina 28. helmikuuta kello 17-18.30 yleisölle avoimen keskustelutilaisuuden "Kosovo, Afrikka ja EU – kriisinhallinnan ajankohtaiset haasteet". Paikkana on Pikkuparlamentin Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki.

Euroopan unioni on aloittamassa Kosovossa historiansa suurinta siviilikriisinhallintaoperaatiota. Suomalaisia oikeusvaltioasiantuntijoita, mukaan lukien poliiseja, palvelee operaatiossa 60-70, kun se käynnistyy kesällä. Mitä EU:lla ja suomalaisilla asiantuntijoilla on odotettavissa itsenäisyyteen pyrkivässä Kosovossa? Kosovon tilanteesta ja EU-operaatiosta alustaa ulkoministeriön siviilikriisinhallinnan yksikön päällikkö Mikko Kinnunen.

Euroopan unionin tuleva kriisinhallintaoperaatio Tshadissa ja Keski-Afrikan tasavallassa liittyy Darfurin kriisin ratkaisemiseen ja alueen vakauttamiseen. Suomesta tähän kriisinhallintatehtävään osallistuu 60 sotilasta. EU:n sotilaallista kriisinhallintaoperaatiota Tshadissa ja Keski-Afrikassa käsittelee kansainvälisen puolustuspolitiikan yksikön johtaja Mari Eteläpää puolustusministeriöstä.

YK:n Sudanin-erityisasiantuntijana toiminut kansanedustaja Pekka Haavisto puhuu Darfurin tilanteesta, alueen toimijoista ja EU-operaation haasteista. Millaiset mahdollisuudet EU:lla on onnistua tässä Afrikan operaatiossa?

Tilaisuutta edeltää kahvitarjoilu. 

Lisätietoja: Eurooppatiedotuksen ja kansalaisviestinnän yksikön päällikkö Roberto Tanzi-Albi, puh. 09 1605 5813, gsm 040 551 5787, Uudenmaan Eurooppatiedotus, aluetiedottaja Hanna Päivärinta, puh. 09 1605 6565