Uutinen 5.5.2008

Ulkoasiainministeriö 90 vuotta -juhlaseminaari Tampereella

Tiedote 143/2008
5.5.2008

Ulkoasiainministeriö viettää tänä vuonna perustamisensa 90-vuotisjuhlaa. Osana juhlavuoden ohjelmaa ministeriön Eurooppatiedotus järjestää yhteistyössä maakuntaliittojen kanssa seminaarien sarjan 13:ssa maakunnassa. Seminaareissa keskustellaan ajankohtaisista kansainvälisistä asioista ja maakuntien kansainvälistä yhteistyöstä.

Tampereella 7. toukokuuta Tampere-talossa pidettävässä "Pirkanmaa muuttuvassa Euroopassa – Ulkoasiainministeriö 90 vuotta" -seminaarissa keskitytään ajankohtaisiin EU-asioihin sekä Pirkanmaan kansainväliseen toimintaan. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Pirkanmaan liiton kanssa. Ajankohtaisista EU-kysymyksistä alustaa valtiosihteeri Teija Tiilikainen. Maakuntahallituksen puheenjohtaja ja EU:n alueiden komitean varapuheenjohtaja Risto Koivisto taas keskittyy alueiden rooliin Euroopassa, ja Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Timo Sallin aiheena on "Pirkanmaa kansainvälisillä markkinoilla".

Ulkoasiainministeriön juhlavuoden maakuntatilaisuudet alkoivat Joensuusta 16. huhtikuuta. Siellä aiheena olivat erityisesti Suomen idänsuhteet EU-jäsenyyden aikana. Jyväskylän tilaisuudessa 18. huhtikuuta keskityttiin taloudellisiin ulkosuhteisiin. Vaasassa esitellään 7. toukokuuta Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajankohtaisia haasteita. Sarja jatkuu syksyllä.

Ensi syksynä ulkoasiainministeriö kierrättää maakunnissa myös juhlavuoden näyttelyä, joka esittelee arkistoasiakirjaotteiden ja valokuvien avulla ministeriön 90-vuotista historiaa. Näyttely julkaistaan myös sähköisessä muodossa ministeriön verkkosivuilla.

Lisätietoa Tampereen seminaarista sekä valtiosihteeri Teija Tiilikaisen haastattelupyynnöt: aluetiedottaja Outi Koskinen, Pirkanmaan Eurooppatiedotus, puh. 010 3456 450, 040 510 7515

Seminaarin ohjelma

Pirkanmaa muuttuvassa Euroopassa – Ulkoasiainministeriö 90 vuotta
Aika: 7. toukokuuta kello 10.00-12.15
Paikka: Tampere-talo, Studio, Yliopistonkatu 55,Tampere

10:00 Kahvitarjoilu

10:15 Seminaarin avaus /> Maakuntavaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Harri Jaskari

10:25 Ulkoasiainministeriö 90 vuotta
Yksikönpäällikkö Roberto Tanzi-Albi, Eurooppatiedotus, ulkoasiainministeriö

10:35 Ajankohtaista Euroopassa /> Valtiosihteeri Teija Tiilikainen, ulkoasiainministeriö

11:20 Alueet Euroopassa /> Maakuntahallituksen puheenjohtaja, Alueiden Komitean varapuheenjohtaja Risto Koivisto

11:40 Pirkanmaa kansainvälisillä markkinoilla
Tampereen kauppakamarin puheenjohtaja, toimitusjohtaja Timo Salli

Keskustelua

12:15 Seminaarin päätös