Uutinen 4.6.2008

Ministeri Hyssälä julkistaa Euroooppatiedotuksen kirjan EU:n sosiaali- ja terveyspolitiikasta

Tiedote 197/2008
4.6.2008

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä julkistaa Matti Karin, Mervi Katteluksen ja Juho Saaren kirjan Sosiaalinen Eurooppa murroksessa – Euroopan unionin sosiaali- ja terveyspolitiikka torstaina 12. kesäkuuta ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosastolla, Kanavakatu 3 C, Helsinki. Kirjan on kustantanut ulkoministeriön Eurooppatiedotus.

Ministeri Hyssälän avauspuheenvuoron jälkeen kirjoittajat kertovat EU:n sosiaali- ja terveyspolitiikan ajankohtaiskuulumisista. Kommenttipuheenvuoron käyttää Suomen Mielenterveysseuran kehittämisjohtaja Liisa Saaristo, joka on myös köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen eurooppalaisen verkoston EAPN-Finin varapuheenjohtaja.

Sosiaalinen Eurooppa murroksessa -kirjassa esitellään EU:n viime vuosina muuttuneita tavoitteita. Sisämarkkinoiden kehittämisen rinnalla on ryhdytty uudistamaan jäsenvaltioiden hyvinvointipalveluja ja niin kutsuttua Euroopan sosiaalista mallia sekä pohtimaan sisämarkkinoiden ja sosiaaliturvan yhteensovittamista. Kirja pyrkii antamaan kattavan yleiskuvan EU:n sosiaali- ja terveyspolitiikasta sekä arvioimaan sen tulevia haasteita ja mahdollisuuksia.

Kirja ilmestyy ruotsiksi nimellä Det sociala Europa i en brytningstid – Europeiska unionens social- och hälsovårdspolitik. Kirjaa voi tilata maksutta Eurooppatiedotuksen verkkosivujen kautta tai noutaa maakuntien asiakaspisteistä.

Tilaisuuden ohjelma:

8.40 Aamiaisbuffet
8.50 Avaus, yksikönpäällikkö Roberto Tanzi-Albi
8.55 Ministeri Liisa Hyssälän puheenvuoro ja toimittajien kysymykset
9.30 Kirjoittajien puheenvuorot
10.00 Kehittämisjohtaja Liisa Saariston kommenttipuheenvuoro ja keskustelua

Pyydämme ilmoittautumaan sähköpostitse osoitteeseen vko-06@formin.fi tai puhelimitse numeroon 09 1605 5905 keskiviikkoon 11. kesäkuuta mennessä.

Lisätietoja: yksikön päällikkö Roberto Tanzi-Albi, puh. 09 1605 5813, 040 551 5787, tai julkaisutoimittaja Päivi Toivanen, puh. 09 1605 5846, 040 560 9020