Uutinen 5.9.2008

Ministerit maakunnissa – työministeri Cronberg Joensuussa

Tiedote 318/2008
5.9.2008

Syksyn aikana valtioneuvoston kanslia ja ulkoministeriön Eurooppatiedotus järjestävä yhteistyössä EU-keskustelutilaisuuksia teemalla "20/20 – ministerit maakunnissa". Kukin hallituksen 20 ministeristä osallistuu yhteen Suomen 20 maakunnassa järjestettävästä tilaisuudesta. Pääministeri Matti Vanhanen avasi sarjan Helsingissä 3. syyskuuta.

Euroopan unionilla on lähivuosina ja -vuosikymmeninä edessään merkittäviä haasteita. Suomelle EU-yhteistyö tarjoaa mahdollisuuksia kansalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden lisäämiseen. Mikä sinusta on tärkeää Suomen EU-politiikassa? Keskustelukiertueen toivotaan lisäävän hallituksen ja kansalaisten välistä vuoropuhelua sekä nostavan konkreettisia EU-asioita keskusteluun ennen Euroopan parlamentin vaaleja kesäkuussa 2009.

Joensuussa tilaisuus järjestetään maanantaina 8. syyskuuta kello 17.00-18.30 Joensuun yliopiston C2 -salissa, Yliopistonkatu 4. Työministeri Tarja Cronberg kertoo omaan toimialaansa kuuluvista ajankohtaisista EU-asioista. Kommenttipuheenvuoron pitää Pohjois-Karjalan Radion päällikkö Arja Airaksinen. Juontajana toimii työ- ja elinkeinoministeriön tiedottaja Mikko Myller. Sen jälkeen sana on vapaa kysymyksille ja keskustelulle.

Tilaisuus on kaikille avoin.

Lisätietoja: Pohjois-Karjalan Eurooppatiedotuksen aluetiedottaja Anna Romo, puh. 010 345 6470 tai 040 510 7516