Uutinen 25.9.2008

EuroparlTV – Seuraa meppien työskentelyä reaaliajassa

EuroparlTVEuroparlTV:n kautta voi seurata Euroopan parlamentin tapahtumia suorana lähetyksenä yli 20 kielellä. (Kuva: Euroopan parlamentti)

Euroopan parlamentin netti-tv aloitti toimintansa 17. syyskuuta. Internetistä voi katsoa suorana lähetyksenä Euroopan parlamentin täysistuntoja ja valiokuntatyöskentelyä. Yksi neljästä EuroparlTV-kanavasta esittää myös käyttäjien tuottamaa materiaalia.

Euroopan parlamentti haluaa tavoittaa yhä useamman kansalaisen ja helpottaa teknologian avulla tiedonkulkua molempiin suuntiin EU:n toimielinten ja sen kansalaisten välillä. Yli 20 kielellä toimiva kanava kertoo politiikan toimijoista, päätöksistä ja niiden taustoista. Jotkut ohjelmista ovat dubattuja, toiset tekstitettyjä.

EuroparlTV:ssä on neljä eri yleisöryhmälle suunnattua kanavaa

Sinun parlamenttisi on tarkoitettu kaikille, joita kiinnostavat erityiset poliittiset teemat EU:n tasolla, kuten tutkijoille, edunvalvojille ja EU:n instituutioissa työskenteleville.

Sinun äänesi on suunnattu laajemmalle yleisölle. Tällä kanavalla voidaan esittää myös käyttäjien tuottamaa materiaalia.

Nuorten Eurooppa on tarkoitettu erityisesti kouluikäisille lapsille, jotka ovat internetin suurkäyttäjiä sekä tulevaisuuden äänestäjiä.

Suora lähetys parlamentista tarjoaa suoria lähetyksiä parlamentin tapahtumista, kuten täysistuntokeskusteluista, sekä lähitulevaisuudessa myös valiokuntien toiminnasta.

Parlamentin tavoitteena on tehdä toimintansa kansalaisille mahdollisimman avoimeksi ja ymmärrettäväksi kesäkuun 2009 vaaleja silmälläpitäen. Euroopan parlamentin jäsenten vaalit toimitetaan Suomessa sunnuntaina 7.6.2009. Ennakkoäänestysaika kotimaassa on 27.5–2.6.2009 ja ulkomailla 27.–30.5.2009. Euroopan parlamenttiin valitaan Suomesta 13 jäsentä vaalikaudeksi 2009–2014.

www.europarltv.europa.eu

Virittäydy Euroopan taajuudelle: EuroparlTV

Tietosivu: Vaalitapa Euroopan parlamentin jäsenten vaaleissa 2009