Uutinen 15.10.2008

Etyjin, YK:n ja EU:n johtajat tapasivat ennen Georgia-keskusteluja

Tiedote 388/2008
15.10.2008

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon, Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner, Etyjin puheenjohtaja, ulkoministeri Alexander Stubb ja EU:n ulkosuhdekomissaari Benita Ferrero-Waldner tapasivat Genevessä 14.10. ennen Georgia-keskusteluja. Kuva: Etyj/Martin Nesirky.Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin puheenjohtaja, ulkoministeri Alexander Stubb tapasi YK:n pääsihteerin Ban Ki-moonin ja Ranskan ulkoministerin Bernard Kouchnerin tiistaina 14. lokakuuta. Keskusteluissa käsiteltiin 15. lokakuuta Genevessä alkavia Georgian kriisiä käsitteleviä diplomaattitason keskusteluja.

Työpäivällisellä ja sen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa olivat läsnä myös EU:n korkea edustaja Javier Solana, EU:n ulkosuhdekomissaari Benita Ferrero-Waldner ja YK:n pakolaispäävaltuutettu Antonio Guterres. Tiedotustilaisuudessa julkistettiin seuraava lausunto:

"EU, YK ja Etyj, joilla kaikilla on Georgiassa oma merkittävä roolinsa, osallistuvat Genevessä 15. lokakuuta alkaviin Georgian kriisiä koskeviin keskusteluihin täysipainoisesti.

Keskustelut liittyvät elokuun 12. päivänä ja syyskuun 8. päivänä tehtyihin sopimuksiin. Niissä käsitellään kahta kysymystä: alueen vakautta ja turvallisuutta ja pakolaisten asemaa."

Lisätietoja: Etyj-puheenjohtajuussihteeristön päällikön sijainen, lähetystöneuvos Janne Taalas, puh. 040 728 4015