Uutinen 8.12.2008

Komissaari Louis Michel vierailee Suomessa

Tiedote 456/2008
8.12.2008

EU:n kehitys- ja humanitaarisen avun komissaari Louis Michel vierailee Helsingissä tiistaina 9. joulukuuta ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen kutsumana.

Vierailun tavoitteena on keskustella kehityspolitiikan ja -yhteistyön yleisistä periaatteista ja EU:n roolista maailmanlaajuisena kehitystoimijana. Väyrysen lisäksi komissaari tapaa pääministeri Matti Vanhasen, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan sekä kansalaisjärjestöjen edustajia.

Ajankohtaisena teemana ovat talouskriisin varjostamat kehitysrahoituksen näkymät. Michelin ja Väyrysen tapaamisessa on määrä keskustella myös, miten köyhyyden vähentämistä ja kestävää kehitystä edistetään yhdessä ja miten kehitysmaiden yksityistä sektoria kehitetään. EU:n kehityspolitiikan kokonaisuudessa Suomelle tärkeitä teemoja ovat myös kauppaa tukeva kehitysyhteistyö, maaseutukehityksen edistäminen sekä ilmastonmuutoksen kehitysmaille tuottamat haasteet.

Komissaari Michel tapaa kansalaisjärjestöjen, tutkimuslaitosten, yritysten ja puolueiden edustajia komission Suomen-edustustossa pidettävässä keskustelutilaisuudessa. Sen teemana on kansalaisyhteiskunnan rooli EU:n kehityspolitiikassa ja -yhteistyössä.

EU on jäsenvaltioineen maailman suurin kehitysavun antaja ja komission rooli EU:n kehityspolitiikassa on merkittävä.

Lisätietoja: ministerin virkamiessihteeri Päivi Nevala, puh. 040 753 4375, lehdistöavustaja Riikka Manner, puh. 0400 739 824, ja lähetystöneuvos Pirjo Suomela-Chowdhury, puh. 040 721 7159